Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Padomi nūju ieziemošanai

Lai cik vērienīgi būtu spēlēšanas plāni ziemā, lielākajai daļai golferu novembris ir mēnesis, kurā iestājas pamatīga pauze un atvaļinājums nūjām. Tiesa, nākamā sezona tik un tā pienāks, tādēļ labāk ievērot 12 padomus, ko piedāvā "Golf Digest", lai tās pašas nūjas priecētu arī pavasarī.

Bagāžnieks - kapsēta

Pastāvīga nūju glabāšana zemā temperatūrā izkaltē nūju gumijas rokturus, kas var saplaisāt. Arī bumbiņām ļoti zema temperatūra nenāk par labu. Lai gan golfa soma iekštelpās neapšaubāmi ir lielāka un aizņem vairāk vietas nekā golfa laukumā, nūju glabāšana ziemā auto bagāžniekā krasi saīsina to mūžu.

Atā rezultātu kartītēm

Uzreiz trīs ieguvumi - atbrīvojas vieta somā, var likvidēt nepatīkamākas atmiņas, savukārt īpašu laukumu vai rezultātu kartītes labāk pārvietot uzglabāšanai piemērotākā vietā. 

Kādam noderīgs ieguvums

Nevienas nūjas mūžs nav bezgalīgi ilgs, un kādubrīd pienāk laiks atvadīties. Tomēr ir vērts apsvērt, vai nūja nevarētu būt vēl kādam noderīga junioru vai pļavu golfa programmās. 

Vārie vedži

Jau pēc 40 nospēlētiem raundiem vedža saķere ar bumbiņu būtiski pasliktinās, ietekmējot tās griešanās ātrumu. Ja vēl treniņlaukumā tiek pavadīts daudz laika pie čipošanas grīna, laiks vedžu nomaiņai var pienākt itin ātri. 

Jauni rokturi  

Daudzi amatieri nūju rokturiem nepievērš uzmanību, taču nodilušās gumijas var būtiski sarežģīt centienus pēc labiem rezultātiem. Spēlējot divreiz nedēļā, nūju rokturus vajadzētu mainīt ik pēc katras sezonas. 

Apgriezt somu otrādi

Somas dzīlēs spēj uzkrāties pamatīgs daudzums zemes un zāles. Tas var nākt par skādi nūju rokturiem, tādēļ vismaz reizi gadā somu vajadzētu pacensties pamatīgāk iztīrīt.

Puterīti pietaupīt

Ja citas nūjas ziemos kopīgi, tad puteri ir vērts iesliet istabas stūrī, lai šad tad uzturētu formu ripināšanā uz grīdas vai paklāja. Tiesa, nav iespējams garantēt, ka jūsu ģimene par to būs sajūsmā.

Izmazgāt dvieli

Ja dvielis nemainīgi ir kalpojis visu sezonu, būs īstais laiks atcerēties, ka golfa laukumu uzturēšanā izmanto dažādas ķimikālijas, kas līdz ar nūjas dubļiem būs pamatīgi ieēdušās auduma šķiedrās. Nav vērts šādu kokteili glabāt ilgu laiku. 

Es tavs cimdiņš 

Kārtības jūtu uzplūdos droši vien gribēsies norīkot uz gružu kasti arī daudz pieredzējušus cimdus. Lai gan spēlēt vienmēr ieteicams ar gana jaunu cimdu, vecie var noderēt treniņlaukumā vai kādā reizē arī spēlē. Ja cimds nav gluži pajucis, šāds veterāns vēl var noderēt.

Droša vieta

Lai gan pagrabs un garāža var šķist nūjām pilnīgi droša vieta, vajadzētu izvērtēt, vai tām nevar kas uzkrist. Nav nekas vienkāršāk kā salauzt kādu vudu vai draiveri, ja nejauši tam uzkrīt kāds gana smags priekšmets.

Pirmssvētku inventarizācija

Ziemassvētku laiks ir ļoti piemērots arsenāla papildināšanai. Ja savas idejas apcerēsiet kādam dzirdot, ļoti iespējams, ka zem eglītes atradīsiet to, kas vajadzīgs. It īpaši, ja tās ir tādas vienkāršākas lietas kā T-kociņi, bumbiņas vai cimdi.

Mazgāšana

Ja piedzītās nūju gropes šķiet pārāk grūti izberžamas, varēsiet mēģināt pēc dažiem mēnešiem, kad dubļi būs pārvērtušies akmenscietā masā. 

Pēdējās izmaiņas , 16.11.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē