Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Saules apspīdēti

Rudens golfs no pievilcīgākās puses svētdien atklājās Kristas Puisītes kausa izcīņas dalībniekiem, kas varēja izbaudīt gan turnīra galvenās vaininieces personisku attieksmi laukumā, gan spoži zeltainu dienu, kas paliek atmiņā pat tiem, kam ieraksti rezultātu ailēs bija ne tik spilgti.

Dienu iepriekš jauniešu turnīrā ar Kristu Puisīti pārbaudījumu bija krietni vairāk, jaunajiem golferiem un arī viņu patronesei krietni pamirkstot un pasalstot šķietami bezgalīgi līstošajā lietū. Taču ne viens vien no sestdienas sacensību dalībniekiem atkal bija uz strīpas arī svētdien, izmantojot iespēju pabūt laukumā kopā ar LPGA profesionāli, kuras gaitas golfā sākās tieši "Viesturos".

Visu turnīru pavadot laukumā, Krista vairāk uzņēmās golferu iedvesmotājas lomu un neatteica arī padomu tiem, kas to vēlējās. No spēlēšanas viņa pagaidām vēl atturas, pirms ārsti nav vienprātīgi paziņojuši, ka rokas savainojums ir pilnīgi sadziedēts un bumbiņas sišana neradīs kādus sarežģījumus. 

Laukums ietilpināja maksimāli iespējamu spēlētāju skaitu, un dažbrīd gadījās pa kādam sastrēgumam, tomēr arī tiem bija pagādāti komfortabli laikapstākļi.

Klimata komforts bija tik augstā līmenī, ka Kārlis Eniņš nekavējās sist grāvī zem ūdens līmeņa nonākušu bumbiņu, turklāt veiksmīgi, ja neskaita šādās reizēs neizbēgamās slapjuma kompreses. 

Turnīra dalībnieki ar savu dalības maksu atbalstīja Kristas turpmākos centienus kāpt arvien augstāk tik slidenajā golfa stikla kalnā, bet jo īpaši bija pacenties šonedēļ dzimšanas dienu atzīmējušās spēlētājas pirmais treneris Valdis Liepiņš. Lai gan Liepiņš pajokoja, ka Kristas spēlē no viņa mācītā ir palicis tikai vēziens tajā pašā virzienā un mazās meitenes neaizbiedēšana no golfa, pieredzējušais pro sagādāja gana nopietnas golfa lietas izsolei, kurā iegūtās finanses arī kaut mazliet stiprinās Kristas sportiskās ambīcijas.

Golferi izsolē bija gana atsaucīgi un dažbrīd pat iekarsa, kāpinot likmes par trim spēlē noderīgām lietām ar Kristas autogrāfu. Vispirms parakstītā cepurīte sasniedza apaļu 100 eiro robežu.

Cepurītes pēdās sekoja lietussargs, kas arī pie īpašnieka nonāca par tikpat lielu summu un tika padarīts neatkārtojams ar LPGA golferes parakstu.

Savukārt golfa soma jau pati par sevi bija no "Limited Edition" sērijas, un izsolē tai tikai mazliet pietrūka no summas, kas ienācās par abiem iepriekšējiem priekšmetiem kopā. 

Saprotams, ka pienācīgi tika sveikti laureāti, un uz pirmo vietu varēja pretendēt tikai ar spēli vismaz sava handikapa līmenī, lai tiktu pie "Nike" golfa apaviem pēc paša izvēles.

Dāmām izdevusies diena bija Lidijai Gavrilovai, kura 18 bedrītēs iespēlēja 36 stableford punktus un tika arī pie balvas par precīzāko pirmo sitienu 2.bedrītē. 

Kungiem pirmajā handikapu grupā nepārspēts palika Aleksandrs Petrovs, kurš bija pārliecinoši labākais ar neto -5 zem PAR. 

Turpretim otrajā grupā 39 stableford punktu rezultāts neaizsniedzams bija Anda Valtera konkurentiem. 

Savukārt par Valda Liepiņa godalgoto pirmo sitienu 5. bedrītē bija divi viedokļi - viens, ka tik tāls sitiens "Viesturos" nav redzēts ļoti sen, bet otrs, ka patiesībā iepriekš tāds nav bijis vispār. Bez pavēja necik daudz līdz 300 metriem netrūka. 

Lai nu kā, Kristas Puisītes dienas "Viesturos" vēl nav beigušās, un sasniegt jaunas personiskas virsotnes varēs arī nākamajā nedēļas nogalē.

Pēdējās izmaiņas , 15.10.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē