Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Duelis RTM sezonas izskaņā

Tikko noslēgusies RTM sezona. Cik interesanta un saspringta tā bijusi? Pirmajā posmā 9.aprīlī starp laukumā izgājušajiem 27 spēlētājiem 11.pozīciju izcīnīja Nikolajs Keņins, bet 20.pozīcijā bija Uldis Sangovičs. Bija nepieciešami vēl 50 posmi un gandrīz pieci mēneši, lai visas sezonas čempions noskaidrotos tieši starp viņiem uz pašas pēdējās bedrītes grīna.

​Pirms Lielā Fināla bija ļoti daudz skaļu paziņojumu. Gan presei, gan līdzjutējiem, gan ģimenēm un kaimiņiem, un tie lielākoties noslēdzās ar vārdiem "...es būšu čempions!" Paziņotāju vidū bija sportisti ar visdažādāko reputāciju un iemaņām - gan biologi, kas labi orientējas čiekuru šķirnēs, gan izbijuši politiķi, advokāti, gan baņķieri, bet visskaļāk ar putām (vai mātes pienu) uz lūpām bļāva jaunuļi un atsevišķa faunas cienītāju grupa, kas sevi dēvē par Gorillām. Uzreiz jāpiebilst, ka tikai daļai bija arī kādi vērā ņemami argumenti, lai ko tādu paziņotu.

Galu galā reāli par titulu cīnījās piezemētākie un pieredzējušākie sportisti. Nelielas priekšrocības šajā cīņā bija tiem, kas aizvadījuši kvalitatīvu sezonu. Pirmkārt Vilim Krištopanam, kas ar savu pirmo pozīciju pēc regulārās sezonas jau bija nodrošinājis augstu vietu arī pēc Lielā Fināla. Līdzīgā situācijā bija arī Nikolajs Keņins un Svens Dinsdorfs, kuri finālturnīrā paliekot TOP20, arī pēc Lielā Fināla saglabātu kāroto TOP5, kas allaž tiek pie motivējošām dāvanām. Ar šo it kā vienkāršo uzdevumu galā netika Svens, otrajā sacensību dienā piedzīvojot fiasko un finālturnīru noslēdzot 25.pozīcijā, kas sezonas kopvērtējuma deva vien 8.pozīciju.

Starp favorītiem eksperti lika arī Kristapu Krištopanu, uzskatot, ka vienīgais šķērslis viņam ir viņš pats. Kristaps ilgi turējās, tiekot pēdējā flaitā otrajā dienā, taču ar šo uzdevumu beigu beigās galā tikt nespēja - ja bugiji divas un trīs bedrītes līdz beigām izdzēsa viņa cerības uz čempiona jostu, tad četri ripinājumi pēdējā bedrītē viņu kā gaisa burbuli izspļāva arī no TOP5, pavisam negaidīti par pozīciju paceļot abus stabilākos Lielā Fināla spēlētājus - Aleksu Pāvulānu un Arnoldu Čulkstēnu. Ja Aleksa stabilitāte jau pirms fināla bija kā akmenī iekalta, tad Arnolds golfa pasauli patīkami pārsteidza.

Diemžēl pēdējā flaita spriedzi neizturēja pirmās dienas brīnums un lielākais pārsteigums - Arvis Zeile. Prasīt divus brīnumus pēc kārtas būtu par daudz un Arvis Kolizeja skatuvi atdeva diviem gladiatoriem - Nikolajam un Uldim. Visai nervozā un nokaitētā gaisotnē abi līdz pēdējai bedrītei tika ar gandrīz vienādu rezultātu. Uldis bija vienu sitienu priekšā, kas viņam nozīmēja īstenu čempiona psiholoģijas pārbaudi, jo parasti sportistam līderpozīcijā grūtāk noturēties, nekā līderi ķert.

Abi talantīgie golferi nodemonstrēja nevainojamu stāju un katrs ar diviem sitieniem bija uz grīna. Lai spēle nonāktu papildlaikā (nāktos spēlēt pārspēli uz 13.bedrītes), bija jānotiek vienam no diviem - vai nu Uldim jāputerē trīs reizes, kas no viņa pozīcijas nelikās nereāli, vai arī Nikolajam bija jātrāpa ar vienu putu, kas no viņa pozīcijas likās visai reāli, īpaši zinot Nikolaja iemaņas īsajā spēlē. Galu galā nenotika nekas no minētā un par čempionu jau otro gadu pēc kārtas kļuva Uldis Sangovičs! Tikmēr Nikolajs pirmo reizi karjerā izcīnīja sezonas MVP jeb vērtīgākā spēlētāja trofeju, aizvadot visaugstvērtīgākos raundus sezonas garumā.

Tiekamies nākamajā, noteikti ne mazāk aizraujošajā 2018.gada sezonā!

Informāciju sagatavoja
Armands Tripāns

Pēdējās izmaiņas , 04.10.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē