Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Rauza - Pentacampeón

Aizvadītajā nedēļas nogalē golfa laukumā “Reinis”, Krimuldas novadā, risinājās 19. Latvijas Pļavu golfa čempionāta finālposms, kur uzvarēja Andrejs Cīrulis. Otro vietu pārspēlē ieguva Gundars Rauza no Gulbenes, aiz sevis atstājot Max Mazolla un Agni Ļisicinu, līdz ar to jau piekto gadu pēc kārtas nodrošinot pļavu golfa čempiona titulu.

Uz pļavu golfa 8.posmu pulcējās 28 golferi, kas izspēlēja 18 bedrītes un uzvarētājus noskaidroja sitienu spēles formātā kungu, dāmu kā arī jauniešu konkurencē.

Kungiem uzvaru posmā nodrošināja Cīrulis ar 81 sitienu, otrajā vietā ierindojās Gundars Rauza (88 sitieni), bet trešajā vietā – Max Mazolla (88). Dāmām uzvaru izcīnīja Vizma Pūce (91 sitiens). Otrajā vietā – Agita Lejaskraukle (96), bet trešajā vietā – Iveta Lopatko (98). Jauniešu grupā labākais bija Artūrs Zeps (97).

Šogad čempionāta finālposms bija viens no interesantākajiem, jo tika izmēģināta pavisam jauna kopvērtējuma sistēma, līdz ar to palielinājās intriga par to, kurš gan kļūs par čempionu. Vairāk nekā 60 spēlētāju starpā, kas šogad piedalījušies kādā posmā, par čempiona titulu kungiem varēja cīnīties vismaz pirmais kopvērtējuma sešinieks. Kopvērtējumā tika ieskaitīti pieci labākie rezultāti septiņos posmos, kas deva spēlētājam punktus rangā, ar kuriem iziet uz finālu. Tur spēlētāji cīnās par fināla punktiem, kas summā dod iespēju cīnīties par augstākām vietām.

Savu pieredzi un meistarību apliecināja Rauza, kurš pēdējā posmā pārspēlē ieguva 2.vietu un ar 830 punktiem kopvērtējumā nodrošināja sev piekto pļavu golfa čempiona titulu pēc kārtas. Kopvērtējuma otrajā vietā – Ingars Matisons (420 punkti), trešajā vietā – Kristaps Matisons (310), ceturtais – Agnis Ļisicins (295), piektais – Aldis Strads (229), bet olimpisko sešinieku noslēdza Artūrs Zeps (188).

18. Latvijas Pļavu golfa čempionātā dāmām kopvērtējumā pārliecinoši uzvarēja Vizma Pūce no Siguldas (1100 punkti), otrajā vietā Iveta Lopatko (510), bet trešajā vietā Daiga Matisone (340).

Kopumā aizvadītajos astoņos posmos vismaz reizi sacensībās piedalījās 74 dalībnieki, tajā skaitā 10 dāmas un trīs jaunieši līdz 18 gadu vecumam. Sacensību organizatori izsaka lielu pateicību pļavu golfa laukumu saimniekiem par uzņemšanu, visiem spēlētājiem - par piedalīšanos čempionātā, kā arī sacensību atbalstītājiem – SIA “Suvenīru darbnīca”, atpūtas kompleksam “Avoti”.

 Informāciju sagatavoja Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 30.08.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē