Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Počs - Vidzemes čempions

Nedēļas nogalē golfa laukumā “Avoti” pie Valmieras risinājās 19. Vidzemes čempionāts, kur uzvarēja Ainārs Počs no Valmieras. Vidzemes kausus izcīnīja Aldis Strads no Gulbenes un valmieriete Paula Egle, bet par Vidzemes čempioni kļuva Vizma Pūce no Siguldas.

“Avotos” 19.augustā tika izspēlēts ne tikai 19. Vidzemes čempionāts kungiem un 2. Vidzemes čempionāts dāmām, bet arī Vidzemes kauss kungiem un dāmām, kā arī Valmieras,  Limbažu un Cēsu kausi. Uz sacensībām bija pulcējušies 44 golferi, lai sacenstos par uzvaru 18 bedrīšu izspēlē dažādos formātos.

19. Vidzemes čempiona tituls tika noskaidrots 18 bedrītēs sitienu spēles formātā. Turnīrā labāko rezultātu uzrādīja Počs, laukumu izejot ar 68 sitieniem (+4 virs PAR). Otro vietu ieguva valmierietis Ingars Matisons (71 sitiens), bet trešais – Jānis Vaišļa (74 sitieni).

Dāmas otro gadu pēc kārtas sacenstās par Vidzemes čempiones titulu, kas analogi kungiem tika izspēlēts sitienu spēlē. Par Vidzemes čempioni kļuva Vizma Pūce ar 84 sitieniem, otrajā vietā – Antra Vaišļa (86 sitieni) un trešajā vietā Anda Vaišļa (87 sitieni). 

Par Vidzemes kausu bija iespēja pacīnīties jebkuram golferim, kurš laukumu spētu iziet savā handikapā vai labāk, jo sacensību formāts bija HCP neto. Kausu kungiem ieguva Aldis Strads (52 neto punkti jeb -12 pret savu HCP), kam izdevās 4. bedrītē no 135 metru attāluma bumbiņu raidīt bedrītē ar vienu sitienu – hole in one. Otrajā vietā Ainārs Počs (58 neto punkti), bet trešais – Ingars Matisons (63 neto punkti).

Dāmām Vidzemes kauss tika izspēlēts 18. reizi, un šoreiz uzvarēja Paula Egle (60 neto punkti). Otrajā vietā Antra Vaišļā (61 neto punkts), bet trešajā vietā – Ieva Miķīte-Plusniņa (62 neto punkti).

18. Valmieras kausa izcīņā piedalījās spēlētāji, kuriem Valmierā vai tās apkārtnē ir dzīvesvieta, darbs vai īpašumi, un tas tika izspēlēts HCP neto formātā. Par Valmieras kausa ieguvēju kļuva Ainārs Počs. Otrajā vietā – Ingars Matisons, bet trešais – Jānis Jozēns.

Līdzīgi arī Limbažu kausa ieguvēju noteica spēlētāji, kas dzīvo, strādā Limbažos, vai kam Limbažos ir īpašums. Labākais šajā kategorija bija Nils Mauriņš.

Trešo gadu pēc kārtas Cēsu kausā par uzvaru varēja cīnīties labāko rezultātu īpašnieki pēc 18 bedrīšu neto rezultātiem, kam pieder īpašumi, vai kas strādā Cēsīs. 3. Cēsu kausu kungiem ieguva Gundars Vegers, otrajā vietā Agris Rencis, bet trešais – Jānis Vegers. Dāmām 3. Cēsu kausu izcīnīja Paula Egle, otrajā vietā Vizma Pūce, bet trešā – Everita Vegere.

Turnīrā balvas tika pasniegtas arī īpašās nominācijās: “Dižmedījums” - precīzi un tāli sitieni – Aldis Strads; “Mežabrālis” - bieži sitieni mežā vai krūmos – Emīls Masaļskis; “Ūdensvīrs” - bieži sitieni grāvjos vai dīķos - Nils Mauriņš; “Džentelmenis” - lieliska attieksme pret laukumu un spēlētājiem - Jānis Ciaguns.

Dienu vēlāk, 20.augustā, turpat “Avotos” norisinājās 7. Vidzemes čempionāts un 7. Vidzemes kauss pāru spēlē, uz ko pulcējās 36 dalībnieki. Par Vidzemes čempioniem pāru spēlē kļuva Jurģis Ābele/Kristaps Matisons, otrajā vietā Ingars Matisons/Paula Egle, trešajā vietā – Uģis Audriņš/Einārs Līsmanis. Vidzemes kausu pāriem HCP neto ieskaitē ieguva Raivo Bāliņš/Derik Neil, otrajā vietā Kārlis Dubļinskis/Gints Grodnis, bet trešajā vietā –  Rihards Veide/Kristaps Konrāds.

Turnīra organizētāji pateicas atbalstītājiem - T/c “Valleta”, Radio TEV, Re:TV, vīna vairumtirgotājam “Roses Roses”,  “Cēsu alus”, , DUS “Valdeko”, Būvuzņēmumam “SCO Centrs”, Būvmateriālu veikalam “BŪVE”, Valpro, TEHAUTO, www.esmilukafiju.lv, Valmieras pilsētas pašvaldībai un Burtnieku novada pašvaldībai.

Informāciju sagatavoja: Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 22.08.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē