Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Lietuvai divkāršs pieraksts

Sezonas prestižākajā starptautiskajā amatieru turnīrā “Latvian Open” par uzvarētājiem 10 valstu dalībnieku konkurencē pirmo reizi kļuva Lietuvas spēlētāji, turklāt Gediminas Markevičius palika nepārspēts vīriešu konkurencē, bet sievietēm pirmo vietu “Ozo Golf Club” laukumā svētdien izcīnīja Gile Bite Starkute.

No Latvijas spēlētājiem labākā bija Linda Dobele, kura ieguva 3.vietu sieviešu sacensībās, savukārt vīriešiem 6.vietu dalīja Reinholds Pīrāgs un Kārlis Broders.

Foto: LGF

Augsto līmeni apliecināja laureātu rezultāti – Markevičius trīs kārtu summā 54 bedrītes izspēlēja ar 209 sitieniem jeb septiņus sitienus zem PAR, kas ir turnīra rekords. Otro vietu ar -4 zem PAR ieņēma 16 gadus vecais Igaunijas golferis Carl Hellat, kurš pirmajā sacensību dienā sasniedza turnīra rekordu atsevišķā kārtā, nospēlējot ar 64 sitieniem jeb -8 zem PAR. Pirmajā trijniekā iekļuva arī Somijas pārstāvis Dominic Jones ar +3 virs PAR.

Līdz šim ne reizi "Latvian Open" uzvarētājs kungu konkurencē nebija nospēlējis mīnusā pret laukumu, bet šoreiz tā vēl nekļuva par garantiju uzvarai.

Gan Pīrāgs, gan Broders trīs dienu summā nospēlēja ar +12 virs PAR un bija vienīgie Latvijas pārstāvji pirmajā desmitniekā. 

Foto: LGF

Dobele pirms sacensību pēdējās dienas pretendēja pacīnīties par uzvaru, tomēr trīs kārtu summā ar +10 virs PAR noslēdza pirmo trijnieku. Uzvarētāja Starkute bija labākā ar +2 virs PAR, savukārt otro vietu ar +7 nodrošināja Somijas U-21 čempione Emilia Tukiainen.

Lietuvas golferi ir regulāri “Latvian Open” dalībnieki, tomēr dienvidu kaimiņi līdz šim ne reizi nebija uzvarējuši ne vīriešu, nedz sieviešu konkurencē. Laiki nu ir mainījušies.

 

Pēdējās izmaiņas , 20.08.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē