Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Rekords ar -8 "Open" startā

Latvijas amatieru "Open" vēsture sākās labu laiku pirms Carl Hellat piedzimšanas, bet tas neliedza viņam piektdien sagādāt ļoti nopietnu ierakstu turnīra annālēs. Čempionāta pirmo kārtu 16 gadus vecais Igaunijas golferis nospēlēja ar -8 zem PAR, kas ir nebijis raunda rezultāts 23. reizi rīkotā "Latvian Open" vēsturē.

Septiņi bērdiji, īgls (14.bedrītē) un bugijs (12.bedrītē) - tādi bija ieraksti Hellat rezultātu kartītē bedrītēs, kur rezultāts atšķīrās no PAR. Dienu Hellat pabeidza ar trim bērdijiem pēc kārtas. Pirmais raunds ir turnīra trešā daļa, tomēr pirms atlikušajām divām dienām līderis ir sešus sitienus priekšā tuvākajiem konkurentiem lietuvietim Gediminas Markevičius un Somijas golferim Dominic Jones.

Kungu konkurencē "Latvian Open" neviens iepriekš atsevišķā raundā nebija nospēlējis labāk kā -5 zem PAR, turpretim dāmām raunda rekordiste kopš 2011.gada ir Krista Puisīte ar -7 zem PAR. 

Zem PAR pirmajā turnīra dienā nospēlēja četri dalībnieki, arī Kārlis Broders, kura rēķinā -1. Pirmajā desmitniekā no Latvijas golferiem ir arī Roberts Matisons (T6 ar +2 virs PAR) un Aleksandrs Pāvulāns (T8 ar +3 virs PAR). Iespējams, sagaidīsim, ka šogad kungu konkurencē pirmoreiz uzvarētājs pirmoreiz nospēlēs mīnusā pret laukumu, tomēr apgalvot to ir priekšlaicīgi. Pašreizējais īderis Hellat jūnija sākumā Igaunijas "Open" dalīja 8.vietu ar +12 virs PAR trīs raundu summā. 

Arī dāmu konkurencē Latvijas spēlētājas pēc pirmās dienas ir iedzinējās - līderpozīcijās izvirzījās lietuviete Gile Bite Starkute ar +2, tuvāko konkurenti Somijas U-21 čempioni Emilia Tukiainen apsteidzot par diviem sitieniem. Marija Luīze Jučmane dala 3.vietu ar +5, bet Linda Dobele ieņem 5.vietu (+6).

Pēdējās izmaiņas , 18.08.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē