Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Vidzemes čempionātu pieteikums

Sestdien, 19.augustā, golfa laukumā “Avoti” pie Valmieras notiks viens no Latvijas golfā tradīcijām bagātākajiem turnīriem -  19. Vidzemes čempionāts un Vidzemes kauss golfā, bet svētdien risināsies 7. Vidzemes čempionāts un kauss golfā pāru spēlē.

19.augustā sacensībās tiks izspēlētas 18 bedrītes, Vidzemes čempionu un čempioni noskaidrojot sitienu spēlē, savukārt Vidzemes kausu iegūs labākie HCP neto formātā. Iepriekšējā gada Vidzemes čempiona un kausa titulus būs jāaizstāv Gundaram Rauzam no Gulbenes, savukārt dāmām čempiones tituls pašlaik pieder Gintai Ozoliņai, Vidzemes kausa – Ilzei Lejniecei no Rīgas.

Tradicionāli HCP neto spēlē pirmajās deviņās bedrītēs noskaidros arī 19. Limbažu kausa un 19. Valmieras kausa uzvarētājus. Par Valmieras un Limbažu kausu cīnīsies dalībnieki, kas dzimuši, dzīvo, strādā vai kam ir īpašumi Valmierā vai Limbažos. Savi tituli būs jāaizstāv attiecīgi Jānim Mincānam un Arvīdam Pīlādzim. Līdzīgi tiks izspēlēts 3. Cēsu kauss, kur par uzvarētāju kungu un dāmu konkurencē varēs kļūt labākā rezultāta īpašnieki HCP neto formātā 18 bedrīšu spēlē. Titulus būs jāaizstām Kristeram Taimam un Vizmai Pūcei.

Būs arī atsevišķs vērtējums par tuvāko sitienu 4./13. bedrītē un tālāko sitienu 9./18.bedrītē, kā arī tādās nominācijās kā “Mežabrālis”, “Ūdensvīrs”, “Dižmedījums” un “Džentelmenis”.

Sacensībās aicināti piedalīties visi, kas dzīvo vai strādā Vidzemē, vai arī kam ir īpašumi Vidzemē. Sākums 19.augustā plkst. 10. Dalības maksa 35 EUR.

Dienu vēlāk, 20.augustā, turpat “Avotos” risināsies 7.Vidzemes čempionāts un kausa izcīņa pāru spēlē. Turnīrā izspēlēs 18 bedrītes, un Vidzemes čempionus pāru spēlē noteiks sitienu spēles formātā, savukārt Vidzemes kausā būs HCP neto formāts, kur pāra HCP ir abu spēlētāju HCP summa / 6.

Sacensību formāts - pāru spēle (2 spēlētāji), izspēlē labāko bumbu. Sacensībās aicināti piedalīties visi, kas dzīvo vai strādā Vidzemē, vai arī kam ir īpašumi Vidzemē. Sākums 20.augustā plkst. 10.30 Dalības maksa 25 EUR katram dalībniekam.

 19. VIDZEMES ČEMPIONĀTS GOLFĀ

SACENSĪBU NOLIKUMS

 1. Sacensību mērķis 

Paplašināt Vidzemes golferu aktivitātes, piesaistīt jaunus golfa spēlētājus no Valmieras, Cēsīm, Limbažiem, Madonas, Gulbenes, Alūksnes, Siguldas, Rīgas un Vidzemes kopumā, uzaicinot piedalīties kopējās sacensībās ar labākajiem golferiem.

2. Sacensību vieta un laiks

Golfa laukums “Avoti”, Valmiermuiža

2017. gada 19.augusts

3. Sacensību formāts un noteikumi

Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendjūsas Golfa kluba apstiprinātiem noteikumiem un „Avotu” golfa laukuma vietējiem noteikumiem.

Sacensībās tiek izspēlētas 18 bedrītes, to ietvaros notiek septiņi turnīri.

19. Vidzemes čempionāts

·       Sitienu spēle bez handikapa (STROKE)

·       Dalībnieki - spēlētāji, kas dzīvo un/vai strādā Vidzemē (kungi)

19. Vidzemes kausa izcīņa

·       Sitienu spēle ar handikapu - “Neto” rezultātu iegūst, atņemot no kopējā sitienu skaita spēlētāja handikapu.

·       Dalībnieki-visi spēlētāji, kas piedalās sacensībās (kungi)

2. Vidzemes čempionāts golfā dāmām

·       Sitienu spēle bez handikapa (STROKE)

·       Dalībnieki – visas spēlētājas, kas dzīvo un/vai strādā Vidzemē. (dāmas)

18. Vidzemes kausa izcīņa dāmām

·       Sitienu spēle ar handikapu - “Neto” rezultātu iegūst, atņemot no kopējā sitienu skaita spēlētāja handikapu.

·       Dalībnieki-visas dāmas, kas piedalās sacensībās. (dāmas)

19. Valmieras kausa izcīņa

·       Sitienu spēle ar handikapu - “Neto” rezultātu iegūst pirmājās deviņās bedrītēs, atņemot no kopējā sitienu skaita spēlētāja handikapu  / 2.

·       Dalībnieki-spēlētāji, kas dzimuši un/vai dzīvo un/vai strādā Valmieras apkārtnē.

19. Limbažu kausa izcīņa

·       Sitienu spēle ar handikapu - “Neto” rezultātu iegūst pirmajās deviņās bedrītēs, atņemot no kopējā sitienu skaita spēlētāja handikapu  / 2. 

·       Dalībnieki-spēlētāji, kas dzimuši un/vai dzīvo un/vai strādā Limbažu rajonā.

3.  Cēsu kausa izcīņa

·       Sitienu spēle ar handikapu - “Neto” rezultātu iegūst atņemot no kopējā sitienu skaita spēlētāja handikapu. Kungu un dāmu konkurencē.

·       Dalībnieki-spēlētāji, kas dzimuši un/vai dzīvo un/vai strādā Cēsu rajonā.

Spēlētājiem aktīvas HCP  kartes obligātas.

Spēlētājiem, kam handikaps pārsniedz 36.00, tiks piemērots handikaps 36.00.

4. Citas nominācijas

·       Tuvākais sitiens pie 4./13. bedrītes

·       Tālākais sitiens uz 9./18. bedrītes

Pēc spēles beigām, nododot rezultātu kartes, katras grupas dalībniekiem jāaizpilda anketa, kurā pēc 5 baļļu sistēmas jānovērtē attiecīgās grupas spēlētāju sniegums sekojošās kategorijās:

·       “Mežabrālis” - bieži sitieni mežā vai krūmos;

·       “Ūdensvīrs” - bieži sitieni grāvjos, dīķos;

·       “Dižmedījums” - labi, tāli sitieni;

·       „Džentlmenis” – lieliska attieksme pret laukumu un spēlētājiem.

UZMANĪBU! Spēlētājs nevar tikt nominēts kādā no kategorijām, ja viņš apzināti izdara sliktus sitienus vai neievēro golfa etiķeti.

5. Vietu dalīšana

Ja vairāki spēlētāji dala pirmo - sesto vietu, uzvarētājs tiek noteikts “pēkšņas nāves” pārspēlē saskaņā ar Komitejas lēmumu. Pēc šī principa noskaidro pirmās sešas vietas katrā turnīrā.

6. Starta laiki

Iesildīšanās – no pl.8.45

Sacensību atklāšana pl. 9:45;

Visiem spēlētājiem starts pl. 10:00 (shot gun);

Reģistrēšanās sacensībām – pa epastu - info@avoti.com, pa tālruni 29499342 līdz 18.08 pl. 14.00.

7. Dalībnieki

Sacensībās piedalās uzaicinātie dalībnieki un spēlētāji, kuri pieteikušies līdz 2017. gada 18. augustam plkst. 14:00. Maksimālais kopējais dalībnieku skaits – 44. Sacensību izloze notiks 2017. gada 18. augustā plkst. 16.00.

8. Tiesāšana

Sacensības organizē “Golfa un tenisa klubs AVOTI” sadarbībā ar Latvijas Pļavu golfa asociāciju. Sacensību galvenais tiesnesis ir Ingars Matisons.. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās sacensību Komitejas locekļi.

9. Apbalvošana

Vidzemes kausa un Vidzemes čempionāta uzvarētāji (pirmā līdz sestā vieta) saņems kausus un piemiņas veltes.

Katra turnīra uzvarētāji (pirmā līdz trešā vieta) saņems kausus un piemiņas veltes.

10. Sacensību nobeigumā iespējams individuāli piedalīties 

Vienas bedrītes izspēle.

 11. Dalības maksa

Dalības maksa – 35 EUR (green fee 15 EUR + dalība 20 EUR).

12. Sacensību sponsori

T/c “Valleta”, Radio TEV, Re:TV, Vīna vairumtirgotājs “Roses Roses”,  “Cēsu alus”, , DUS “Valdeko”, Būvuzņēmums “SCO Centrs”, Būvmateriālu lielveikals “BŪVE”, TEHAUTO, www.esmilukafiju.lv, Valmieras pilsētas pašvaldība un Burtnieku novada pašvaldība.

7. VIDZEMES KAUSS UN ČEMPIONĀTS GOLFĀ PĀRIEM

SACENSĪBU NOLIKUMS

1. Sacensību mērķis

Paplašināt Latvijas golferu aktivitātes, piesaistīt jaunus golfa spēlētājus, uzaicinot piedalīties kopējās sacensībās ar labākajiem golferiem.

2. Sacensību vieta un laiks

Golfa laukums “Avoti”, Valmiermuiža

2017. gada 20. augustā

3. Sacensību formāts un noteikumi

Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem noteikumiem, “Avotu” golfa laukuma vietējiem noteikumiem un šo sacensību nolikumu. Sacensībās tiek izspēlētas 18 bedrītes. Sacensības norisināsies 2 ieskaites grupās:

Vidzemes kauss;

Vidzemes čempionāts.

- Vidzemes kausa ievaros tiek vērtētas pirmās 9 bedrītes. Abu spēlētāju HCP tiek summēts un izdalīts ar 6. Piemēram, Jānim HCP ir 30, bet Pēterim – 20. Abu spēlētāju HCP summa = 50, bet pāra HCP uz 9 bedrītēm – (30+20)/6=8.3 (noapaļojot 8).

- Vidzemes čempionāta ietvaros tiek vērtētas otrās 9 bedrītes. Abi spēlētāji veic 9 bedrīšu izspēli Stroke formātā jeb tīrā sitienu spēle.

Spēle notiek pāros pa divi. Katrs spēlētājs veic izsitienu un pēc tam tie nolemj kuru bumbu spēlēt tālāk un attiecīgi no tās vietas viņi abi atkal izdara sitienus. Katra bumba ir jānomarķē aptuveni 15cm attālumā, ne tuvāk bedrītei. Uz fērvejiem un grīna spēlētājs nākošo bumbiņu var novietot ar roku, bet ārpus fērvejiem un grīna bumbiņa ir jānodropē - taisnā rokā, plecu augstumā to nometot aptuveni nomarķētajā vietā, ne tuvāk bedrītei.

Sievietes izspēlē no sarkanajiem izsitieniem.

Vīrieši izspēlē no dzeltenajiem izsitieniem.

Jaunieši līdz 12 gadu vecumam izspēlē no sarkanajiem izsitieniem.

Ja spēlētāja HCP pārsniegs HCP 36.00, tam tiks piešķirts HCP 36.00.

Spēlētājiem aktīvas HCP kartes obligātas.

“Avotu” golfa laukuma Slope index tiek piemērots.

4. Starta laiki

Iesildīšanās – no plkst. 9.45;

Sacensību atklāšana plkst. 10:45;

Visiem spēlētājiem starts plkst. 11:00 (shot gun); 

Reģistrēšanās sacensībām – pa epastu - info@avoti.com, pa tālruni 29499342 līdz 19.08. plkst. 18.00. 

5. Sacensību dalībnieki

Sacensībās piedalās visi spēlētāji, kuri pieteikušies līdz 2017. gada 18. augustam plkst. 14:00. Sacensību izloze notiks 2017. gada 18. augusta plkst. 16.00.

6. Tiesāšana

Sacensību galvenais tiesnesis ir Ingars Matisons. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās sacensību Komitejas locekļi.

7. Vietu dalīšana

Ja spēlētājiem pēc izspēlētām 9 bedrītēm Vidzemes kausā ir vienāds punktu skaits, uzvarētājs tiek noskaidrots ņemot vērā zemāko handikapu. Pēc šī principa noskaidro visas vietas šajā ieskaitē.

Ja spēlētājiem pēc izspēlētām 9 bedrītēm Vidzemes čempionātā ir vienāds punktu skaits, uzvarētājs tiek noskaidrots pēc pārspēles jeb “pēkšņās nāves” izspēles uz Avotu golfa laukuma 9.bedrītes. Pārspēles notiek līdz tiek noskaidrots uzvarētājs. Pēc šī principa noskaidro pirmo trīs vietu ieguvējus.

8. Apbalvošana

Sacensību uzvarētāji katrā ieskaitē saņem “ceļojošo kausu”, kas glabājās golfa laukuma “Avoti” kluba mājā. Labākās trīs vietas katrā ieskaitē saņem kausus. Visi spēlētāji tiek apbalvoti ar piemiņas veltēm.

9. Dalības maksa

Dalības maksa – 25 EUR (green fee 15 EUR + dalība 10 EUR).

Pēdējās izmaiņas , 15.08.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē