Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Teicams pirmais solis

Eiropas Team Shield čempionātā Bulgārijā trešdien teicami startēja Latvijas meitenes, sasniedzot labākos rezultātus kvalifikācijas raundā gan individuāli, gan komandu ieskaitē. Ne tik spoži veicās kungiem, kuri turnīra turpinājumā "Pravets Golf Club" laukumā varēs cīnīties par 9.vietu.

Būtiski, ka Eiropas trešā līmeņa turnīra galvenā fāze risināsies match-play formātā, līdz ar to Latvijas dāmu kvarteta labais starts, cerams, iedvesmos komandu tikpat labam turpinājumam, tomēr katrs nākamais mačs būs jauns izaicinājums, ko nedrīkst novērtēt par zemu. Ceturtdaļfinālā Latvijas pretinieces ceturtdien būs grieķietes. Turnīra nolikums paredz katrā mačā aizvadīt divas vienspēles un vienu foursome dueli, tātad kopumā iespējams iegūt trīs punktus.

Kvalifikācijas raundā 18 bedrītes vislabāk izspēlēja Anna Diāna Švanka, kura ar -2 zem PAR bija turnīrā vienīgā golfere, kas laukumu izgāja mīnusā. Linda Dobele ar PAR atbilstošu rezultātu dalīja 2.vietu, dalītā 14. pozīcijā bija Marija Jučmane (+6), bet Anna Marksa dalīja 25.vietu (+11) 11 valstu 44 dalībnieču konkurencē. Nevar nepieminēt, ka spēle risinājās vairāk nekā 30 grādu karstumā, un ne visas dalībnieces tika līdz finišam.

Te var atgādināt, ka latvietes pelnīti uzskatāmas par vienām no galvenajām pretendentēm uz uzvaru, jo pērn Eiropas Team Shield čempionātu tādā pašā sastāvā pabeidza otrajā vietā, finālā piekāpjoties Turcijai, kas šoreiz ieņēma otro vietu kvalifikācijas raundā. Komandas rezultātu kvalifikācijā noteica pēc trīs labāko spēlētāju iespētā, tātad Latvijai +4, bet Turcijai +9. Grieķietes kvalifikācijas raundu pabeidza ar +27 virs PAR. 

Kungiem kvalifikācijā Turcija bija labākā ar -1, otro vietu 13 komandu konkurencē ieņēma Lietuva ar +1. 

Pirms gada ukraiņi neslēpa apņēmību Latviju nākamajā reizē atstāt aiz sevis, un kvalifikācijas raundā tas viņiem arī izdevās ar viena sitiena pārsvaru. Tiesa, Ukrainai 9.vieta kvalifikācijā vēl neko negarantē turpinājumā, tik vien, ka komandai nebūs jāspēlē ceturtdaļfināls. Latvija ceturtdaļfinālā par 9.vietu spēlēs pret Kazahstānu, Armēnija - pret Maķedoniju. Pērn Latvija kungu konkurencē bija astotā spēcīgākā "Team Shield" dalībniece, šoreiz maksimums būs 9.vieta, ja to izdosies izcīnīt.

Kvalifikācijas raundā Latvija nospēlēja ar +31, ko nodrošināja 19.vietu dalījušais Reinholds Pīrāgs (+6), 33.vietu dalījušais Aleksandrs Pāvulāns (+11) un 38.vietu dalījušais Roberts Bišs (+14). Ārpus komandas ieskaites bija 40.vietu dalījušais Dāvis Tunsts (+17).

Eiropas Team Shield čempionāta rezultāti

DĀMAS

KUNGI

Pēdējās izmaiņas , 02.08.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē