Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc pieredzes uz Šveici

Konkurence Latvijas Amatieru čempionāta dāmu sacensībās šogad ir mazāka, taču attaisnojošu iemeslu dēļ – četras spēcīgākās juniores piektdien dodas uz Šveici, kur startēs Eiropas čempionātā meiteņu komandām. Galvenais uzdevums Laurai Jansonei, Kristai Puisītei, Anetei Indulēnai un Elīnai Streļukai ir smelties tik vajadzīgo šāda līmeņa turnīru pieredzi, pirms aizbraukšanas pastāstīja komandas kapteinis un vienlaicīgi arī treneris Artūrs Krukovs.

 

Spēlēšana Lucernas golfa kluba laukumā būs ilga. Svētdien un pirmdien ir paredzētas treniņu kārtas, kam otrdien un trešdien sekos divas kārtas sitienu spēles formātā. Turpinājumā būs vēl trīs match-play kārtas, un ar precīzu nolikumu varēs iepazīties tikai sacensību vietā, norādīja Krukovs.

 

Turnīram ir pieteikušās 17 valstu komandas, taču vājas pretinieces būs velti meklēt. Favorītēm Krukovs pieskaita Zviedrijas, Spānijas, Anglijas, Francijas, Vācijas un Skotijas jaunās golferes. Savukārt Beļģijas, Dānijas, Norvēģijas, Nīderlandes un Šveices komandas būtu tās, kam būtu jārēķinās arī ar Latviju.

 

Spēlēšana Eiropas čempionātā ir ieguldījums junioru nākotnes izaugsmē. Jācīnās, jārūdās, un jāprot likt lietā gūto pieredzi. Skaidrs, ka meitenēm būs aktuāls arī Latvijas golferiem pazīstamais uzdevums šāda līmeņa mačos nepalikt pēdējā vietā.

 

Vērtējot komandas izredzes, Krukovs bija atturīgs, sakot, ka ko vairāk varēs teikt pēc tam, kad būs redzētas pretinieces un pats laukums. Daudz ko rādīs arī treniņdienas un pirmā sacensību kārta.

 

Laukums esot izvietots kalna nogāzē, un ar ūdeņiem nav bagāts. Toties koku ap fērvejiem netrūkst, tā kā pirmajam sitienam no tee varētu būt izšķiroša nozīme ceļā uz labu rezultātu.

 

Komandas sastāvs tika noteikts jau iepriekš paredzētajās atlases sacensībās jūnija pirmajā pusē. Pirmo četru vietu ieguvējas tika iekļautas Latvijas Golfa federācijas finansētajā braucienā uz Lucernu.

 

Brauciena uz Šveici dēļ Krukovam ies secen notikumi Latvijas Amatieru čempionātā, taču treneris cer, ka viņa audzēkņi godam nospēlēs arī „Ozo Golf Club” laukumā. Mārai Puisītei Krukovs novēlēja veiksmi cīņā ar pieredzējušākajām pretiniecēm, bet trim junioriem – Dāvim Pukstam, Mikum Gavaram un Kārlim Broderam – prognozēja favorītu statusu kungu konkurencē.

Pēdējās izmaiņas , 01.07.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē