Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmu draivs - 371 metrs

Tālsišanas sacensībās dāmu veikums allaž mēdz palikt otrajā plānā, tomēr cits pavērsiens bija tālākā draiva pasaules čempionātā Denverā, kur sieviešu konkurencē jaunzēlandiete Philis Meti sasniedza pasaules rekordu ar 406 jardu jeb 371 metru tālu sitienu.

No publicitātes viedokļa Meti sacensību pusfinālā izdevās apbrīnojams sitiens, jo tas tika ilgi apspriests gan rekorda, gan pamatīga bumbiņas atlēciena dēļ. Visticamāk, ka bumbiņa vispirms piezemējās uz laistīšanas ierīces uzgaļa, kas raidīja to krietni tālāk laukumā. Taču nekas nebija pret noteikumiem, tādēļ rezultāts un rekords palika spēkā. 

Savu čempiones titulu Meti gan neizdevās aizstāvēt - finālā viņu pārspēja Troy Mullins. Veiksmīgākajā no astoņiem mēģinājumiem Meti rezultāts bija 363 jardi, turpretim Mullins bumbiņa apstājās 11 jardus tālāk. 

Kungu fināls apliecināja, ka tālsišanas disciplīna nav gluži tas pats, kas golfa spēle visās tās raibajās izpausmēs. Finālā uzvarētājs Maurice Allen astoņos mēģinājumos izdevās tikai viens ieskaitīts sitiens - 436 jardi, bet otrs finālists Ryan Reisbeck visas bumbiņas raidīja ārpus ieskaites zonas. 

Pēdējās izmaiņas , 27.07.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē