Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Kauss pašu mājās Krištopanam

Latvijas golfa vēsturē pirmais midamatieru un senioru "Open" pulcēja brangu dalībnieku skaitu, tostarp nopietna līmeņa ārzemniekus, tomēr trīs dienas ilgušajā turnīrā ar spriedzi vislabāk tika galā Vilis Krištopans. Latvijas Golfa federācijas prezidents izcīnīja uzvarētāja kausu ne tikai senioru, bet arī midamatieru konkurencē.

Čempions golfs.lv atzina, ka pirms sacensībām doma par uzvaru viņam nopietnās konkurences dēļ nenāca ne prātā, taču visas trīs dienas izdevās spēlēt savu labāko spēli. Lai gan dažreiz pārcentības dēļ neiztika arī bez kļūdām uz grīna, palīdzēja pieredze spraigās situācijās, kā arī labāk iepazītais "Ozo Golf" laukums. Savukārt spēcīgākie ārzemju spēlētāji atstāja laukumā ne vienu vien sitienu, kas nebūtu noticis, spēlējot labāk zināmā vietā. 

Krištopans uzvaru nodrošināja ar +11 virs PAR (73-78-76) un viena sitiena pārsvaru pār lietuvieti Darius Momkus, kurš šogad pārliecinoši uzvarēja Lietuvas amatieru "Open". Trešo vietu ar +20 nodrošināja zviedrs Jan Larsson, kura rēķinā šovasar ir uzvara senioru konkurencē Baltijā senākajā turnīrā - Nītvaljas kausa izcīņā.

Dāmu konkurencē par midamatieru čempioni kļuva Vineta Ruka (+36), laureātu trijniekā apsteidzot Daigu Puisīti un Ingu Muciņu. Atsevišķās vecuma grupās dāmām labākās bija Puisīte un Lidija Gavrilova. 

Savukārt kungiem Ivars Ciaguns palika nepārspēts 65+ grupā, bet 75+ ieskaitē, kur apsveicamā konkurencē startēja seši golferi, uzvarēja Vilnis Baltiņš seniors.

Labākie saņēma balvas arī HCP neto ieskaitē, un sagaidāms, ka šāda prakse turpināsies arī nākamgad. Kā atzina LGF prezidents, ja arī kausi apbalvošanā aizņem divus galdus, katram viņa atsevišķā trofeja var būt ļoti mīļa un neaizstājama.

Pirmo Latvijas midamatieru un senioru čempionātu Krištopans atzina par nešaubīgi izdevušos - startēja teju seši desmiti dalībnieku, kas ļauj justies kā Baltijas valstu līderiem. Lepoties varēja arī ar teicami sagatavotu "Ozo" laukumu un lieliskiem grīniem, kas uz "Latvian Open" varētu kļūt pat vēl ātrāki. 

Iespējams, nākamgad analoģisks turnīrs notiks nedēļas nogalē, kas varētu vēl papildināt dalībnieku skaitu, savukārt vecāko dalībnieku grupās spēlēšana varētu būt īsākā laukumā no tuvākām starta vietām. Krištopans prognozē, ka nemaz tik ilgi nebūs jāgaida, lai arī Latvijā gada nozīmīgākajā midamatieru un senioru starptautiskajā turnīrā uz pieteikšanos būtu gaidīšanas liste, jo visi gribētāji laukumā nesatilps. Kā vēl vienu svarīgu aspektu federācijas prezidents uzsvēra augsta līmeņa spēlētāju izaugsmi dažādos Latvijas laukumos, kas apliecina sporta veida attīstību. 

Sagaidāms, ka plaša valstu pārstāvība būs Latvijas amatieru "Open", līdz kuram atlicis vairs tikai nepilns mēnesis, un cīņā par tituliem mājiniekiem nebūs viegli ne kungu, ne dāmu konkurencē. 

Pēdējās izmaiņas , 20.07.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē