Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Profesionāļu uznāciens

Kāds laiciņš pagājis kopš brīža, kad vienā nedēļas nogalē turnīros spēlēja abas Latvijas profesionāles Laura Jansone un Krista Puisīte. Šonedēļ abas golferes ir sacensību ierindā, turklāt augstākajā līmenī - Krista startē LPGA tūres posmā Viskonsinā, bet Dāmu Eiropas tūres (lLET) kalendārs Lauru aizvedis uz Taizemi.

Vispārpieņemtās laika joslu secības dēļ pirmā laukumā devās Laura, "Phoenix Gold Golf & Country Club" laukumā startējot turnīrā ar 300 000 eiro balvu fondu. Daudz raibumu rezultātu kartītē Laura nesarakstīja, tomēr plusu šoreiz bija vairāk, un Latvijas golfere pirms otrās sacensību dienas dala 43.vietu ar +3 virs PAR. Lauras rēķinā bija divi bugiji, viens divkāršs bugijs un bērdijs 18. bedrītē.

Līderes ar -4 ir ASV studentu sporta (NCAA) apritē spēlējusī mājiniece Chonlada Chayanun un Meksikas golfere Ana Menendez, kuras bija divas no sešām golferēm, kam laukumu Pataijā izdevās izspēlēt mīnusā. 

Savukārt Viskonsinā risinās LPGA tūres posms ar divu miljonu dolāru balvu fondu - Krista pirmajā kārtā nospēlēja ar -1, iekrājot divus bērdijus un vienu bugiju. Arī Krista raundu pabeidza uz bērdija nots un bija viena no pirmajām, kas devās laukumā. Līdz ar to Kristas ieņemtā vieta līdz raunda beigām vēl ir mainīga, taču, cerams, tā būs rezultātu tabulas pirmajā pusē. 

Krista šosezon koncentrē spēkus LPGA tūrei vai vismaz tās posmu vietējai kvalifikācijai. Dalība "Symetra" tūrē prasa daudz spēku, bet potenciālā atdeve liek aizdomāties, vai tas ir tā vērts. Iespējams, Krista jūlija beigās varētu spēlēt "Symetra" tūres posmā, kur divas labākās dalībnieces nopelnīs ceļazīmi uz "Major" turnīru - "Evian" čempionātu.

Turklāt Krista ir pārliecinājusies, ka reizēm tiešām ir vērts noticēt šķietami naivajam pieņēmumam, ka pieticīga rezultāta vaininiece var būt nūja. Pēc vilšanās par draiva sitienu precizitāti visbeidzot izrādījās, ka Kristas draivera galva ir ar mikroplaisu, un pēc nūjas nomainīšanas fērveji uzreiz kļuva daudz platāki. 

LET posma REZULTĀTI

LPGA posma REZULTĀTI

 

Pēdējās izmaiņas , 06.07.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē