Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Sākas pieteikšanās lielajam Match-play

Organizatori sākuši reģistrēt dalībniekus Alandeko Latvijas match-play čempionātā, kur visi turnīra norises principi un kārtība palikusi nemainīga tāpat kā citus gadus. Izšķirošajās spēlēs 12. un 13. augustā piedalīsies visi dalībnieki, ne tikai titula pretendenti.

Pieteikumu pieņemšana beigsies 22.jūlijā, un dienu vēlāk notiks izloze. Turnīra pirmajās kārtās golferi pāros vienojas par spēles laiku un maču izspēlē nedēļas laikā.

Organizatori īpaši gaida Latvijas Amatieru čempionāta TOP16 vietu ieguvējus, kam rezervēta izlikto spēlētāju vietas. 

Čempionāta noslēgumā būs ne tikai uzvarētāju balvas vairākās finālgrupās, bet arī Alandeko interjera priekšmetu izloze 13.augustā visiem dalībniekiem.

Plašāku ieskatu turnīra norises principos un termiņos sniedz zemāk publicētais
Alandeko Latvijas match-play čempionāta nolikums.

Organizatori

Latvijas Golfa Federācija, Ozo Golf Club, Alandeko

Norises laiks

Priekšacīkstes: no 24.07.2017. līdz 11.08.2017.

Finālturnīrs par vietām Latvijas Match Play rangā: no 12.08.2017. līdz 13.08.2017.

Laukums

Ozo Golfa Klubs (Rīga)

Adrese: Mīgrāvja iela 16 

www.ozogolf.lv

Tel.: +371 67394399; Fakss: +371 67394034

E-pasts: ozogolf@apollo.lv

Kungi spēlē no Dzeltenajām izsitiena vietām. Dāmas spēlē no Sarkanajām izsitiena vietām.

Dalībnieki

 

LV pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji.

Amatieri.

Kungu konkurencē maksimālais dalībnieku skaits 80 dalībnieki; dāmu – 32 dalībnieces.

Ja kungiem pieteikušies vairāk par 80 dalībniekiem, vispirms vieta tiek garantēta:

  1. Pirmo 16 vietu ieguvējiem 2017.gada Latvijas amatieru čempionātā (LAČ).
  2. Pirmo 16 vietu ieņēmējiem LGF Latvija golfa reitingā pēc 2017.gada LAČ
  3. Spēlētājiem ar HCP līdz 24 pieteikšanās secībā
  4. Pārējiem dalībniekiem pieteikšanās secībā.

 Ja dāmu turnīram pieteikušās vairāk nekā 32 golferes,  vispirms vieta tiek garantēta:

1.      Pirmo 8 vietu ieguvējām 2017. gada Latvijas amatieru čempionātā

2.      Pirmo 8 vietu ieņēmējām LGF Latvijas golfa reitingā pēc 2017.gada LAČ

3.      Spēlētājām ar HCP līdz 24 pieteikšanās secībā.

4.      Pārējām dalībniecēm  pieteikšanās secībā.

Pēc LAČ rezultātiem pirmie 16 spēlētāji (dāmām- 8) tiek izsēti, pie kam pirmie 8 tiek izlikti (tātad pirmā ar otro vietu var tikties vienīgi finālā, ja līdz tam nokļūs). Šie dalībnieki Match Play piedalās no 3.sacensību kārtas (kungiem).

Gadījumā, ja sacensībām kungu konkurencē nav pieteikušies visi pirmo 16 vietu ieguvēji LAČ, tad izsēti tiek spēlētāji, kas atrodas augstāk LGF Latvijas golfa reitingā pēc LAČ.

Gadījumā, ja sacensībām dāmu konkurencē nav pieteikušās visas pirmo 8 vietu ieguvējas LAČ, tad izsētas tiek spēlētājas, kas atrodas augstāk LGF Latvijas golfa reitingā pēc LAČ.

Gadījumos, kad nepieciešams noteikt izsēšanas vai izlikšanas vietu kārtību, ja viens vai vairāki dalībnieki LAČ ir nospēlējuši ar vienādu rezultātu un dalījuši vietu, augstāk izsējams vai izliekams golferis, kurš uzrādījis labāko rezultātu LAČ pēdējās 18, 9, 6, 3, 1 bedrītēs.

Noteikumi

Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem (Match play) un Ozo golfa laukuma vietējiem noteikumiem.

Sacensību formāts

Uzvarētājs kungu ieskaitē tiek noskaidrots 7 kārtās, pirmie 16 izsētie golferi sacensības uzsāk no 3.kārtas. Visi pārējie spēlētāji, kas zaudējuši savā mačā līdz 5.kārtai, turpina cīņu 12.un 13.augustā par konkrētu vietu gala ieskaitē (izņēmums ir spēlētāji, kas zaudējuši 1.kārtā- viņi izspēlē vēl vienu spēli līdz 11.08. un tad turpina cīņu 12.un 13.08. par konkrētu vietu).

Cīņa par Galveno balvu notiek pēc vienmīnusa sistēmas.

Vietu sadalījums no 5. līdz 80. (dāmām no 5. līdz 32.) tiek noskaidrots Match-play formātā, kur savā starpā viens ar otru vienlaicīgi cīnās visi viena flaita dalībnieki, beigās nosakot vietu sadalījumu attiecīgajā flaitā. Tātad 4 golferu flaita ietvaros vienlaicīgi notiek 6 mači; ja pēc 18 bedrītēm rezultāts ir neizšķirts, attiecīgais mačs jāturpina no 1. bedrītes, kamēr ir noskaidrots uzvarētājs. Par katru uzvaru spēlētājs saņem 1 punktu. Visaugstākā vietā tiek spēlētājs ar visvairāk izcīnītajiem punktiem. Ja punktu skaits ir vienāds, augstāk ir spēlētājs ar uzvaru savstarpējā mačā.

Ja arī šādi vietu secība nav noskaidrota, attiecīgie spēlētāji iet un turpina izspēli no 1.bedrītes, kamēr kādā bedrītē uzvarētājs ir noskaidrots.

Sacensību norises kārtība

Priekšacīkstes

KUNGIEM

1.kārta kungiem 24.jūlijs-30.jūlijs. Spēlētājiem jāvienojas par mača izspēles laiku. Ja viņi nav varējuši vienoties par spēles laiku, tad spēles laiks tiek noteikts 30.07. pl 16.00 (ja tas ir aizņemts, tad nākamais pieejamais laiks)

2.kārta kungiem 31.jūlijs- 6.augusts. Spēlētājiem jāvienojas par mača izspēles laiku. Ja viņi nav varējuši vienoties par spēles laiku, tad spēles laiks tiek noteikts 06.08. pl 16.00 (ja tas ir aizņemts, tad nākamais pieejamais laiks)

3.kārta kungiem 7.augusts- 10.augusts. Spēlētājiem jāvienojas par mača izspēles laiku. Ja viņi nav varējuši vienoties par spēles laiku, tad spēles laiks tiek noteikts 10.08. pl 16.00 (ja tas ir aizņemts, tad nākamais pieejamais laiks)

4.kārta kungiem (astotdaļfināli). 11.augusts no 14.30 (piektdiena).

DĀMĀM

1. kārta dāmām 24.jūlijs- 6.augusts. Spēlētājām jāvienojas par mača izspēles laiku. Ja viņas nav varējušas vienoties par spēles laiku, tad spēles laiks tiek noteikts 07.08. pl 16.00 (ja tas ir aizņemts, tad nākamais pieejamais laiks)

2.kārta dāmām 7.augusts- 10.augusts. Spēlētājām jāvienojas par mača izspēles laiku. Ja viņas nav varējušas vienoties par spēles laiku, tad spēles laiks tiek noteikts 10.08. pl 16.00 (ja tas ir aizņemts, tad nākamais pieejamais laiks).

Finālturnīrs par vietām Latvijas Match play rangā.

12.augusts (sestdiena) no 8.00

5.kārta kungiem par Galveno balvu un 3.kārta dāmām par Galveno balvu (ceturtdaļfināli) .

Spēles par vietām Latvijas Match play rangā un alternatīvajām balvām- kungiem par 9.-80. vietu un dāmām par 9.-32. vietu. Šajos flaitos visi dalībnieki sacenšas ar katru no citiem flaita dalībniekiem.

12.augusts (sestdiena) pēcpusdiena

6.kārta kungiem par Galveno balvu un 4.kārta dāmām par galveno balvu (pusfināli)

13.augusts (svētdiena) no 8.00

Fināli par 1.un 3.vietu kungiem un dāmām.

Spēles par vietām Latvijas Match play rangā un alternatīvajām balvām- kungiem par 5.-80. vietu un dāmām par 5.-32. vietu. Šajos flaitos visi dalībnieki sacenšas ar katru no citiem flaita dalībniekiem.

13.augustā un 14.augustā katrs dalībnieks izspēlē pa vienam raundam dienā; izņēmums- spēlētāji, kas iekļuvuši galvenajos pusfinālos, izspēlē sestdienas pēcpusdienā vēl vienu raundu.

 

Dalības maksa

Sacensību dalības maksa ir 20 eiro. Maksā iekļauts:

-        dalībnieku ēdināšana abās finālturnīra dienās

-        finālturnīra dienu green fee

-        suvenīri

-        dalība Alandeko dizaina interjera priekšmetu izlozē sacensību noslēgumā

Spēlējot kvalifikāciju vai priekšsacīkšu kārtas gan pirmdienā, gan jebkurā citā nedēļas dienā un laikā, par kuru abas puses vienojas un laukums ir pieejams, golferiem, kas nav Ozo Golfa Kluba biedri vai sezonas kartes īpašnieki, noteikts fiksēts green fee  20 eiro.

 

Balvas

Galvenā balva

Pirmās trīs vietas dāmu un kungu konkurencē tiek apbalvotas ar Alandeko balvām un LGF diplomiem; pirmā vieta saņem Galveno balvu.

Vienmēr Jūsu rīcībā!

Dalībnieki kungu konkurencē, kas zaudējuši 3. kārtā, turpina cīņu par 17.vietu kopējā rangā un Alandeko balvu Vienmēr Jūsu rīcībā!

Senču tikums

Dalībnieki kungu konkurencē, kas zaudējuši 2. kārtā, turpina cīņu par 33.vietu kopējā rangā un Alandeko balvu Senču tikums

Dvēseles harmonija

Dalībnieki kungu konkurencē, kas zaudējuši 1. kārtā, turpina cīņu par 49.vietu kopējā rangā un Alandeko balvu  Dvēseles harmonija

Afrodītes kauss

Dalībnieces dāmu konkurencē, kas zaudējušas 2.kārtā tupina cīņu par 9.vietu kopējā rangā un Alandeko balvu Afrodītes kauss.

Elegance un daile

Dalībnieces dāmu konkurencē kas zaudējušas 1.kārtā tupina cīņu par 17.vietu kopējā rangā un Alandeko balvu  Elegance un daile 

Izloze

Sacensību noslēgumā visi dalībnieki ar savu uzvarēto maču rezultātu kartītē piedalās Alandeko dizaina interjera priekšmetu izlozē.

Balvas var saņemt tikai tie dalībnieki, kas aizvadījuši visas paredzētās sacensību kārtas un ieradušies Ozo golfa klubā svētdien, 13.augustā.

Pieteikšanās

Pieteikšanās līdz 2017. gada 22.jūlijam plkst.23:59, piesakoties Ozo Golf Club, vai pa e-pastu. ozogolf@apollo.lv

Izloze

Izloze 2017. gada 23.jūlijā

Tiesāšana

Sacensību galvenais tiesnesis- Kārlis Eniņš, tālr. 29411707                            

Neskaidrību gadījumā, papildinformācijai- Andris Keisels 29237550

Pēdējās izmaiņas , 05.07.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē