Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Daugaviņš: Beidzot lāsts noņemts

Aizvadītās svētdienas “Lielās ķiveres” RTM turnīrs pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu - 32 golferus. Turklāt ar starptautisku pieskaņu, jo jau vairākārt šosezon turnīrā piedalās Timo Ahvenainens (Somija), Marco Sganga (Itālija) un Sigvaturs Bjarnason (Islande).

“Lielās ķiveres” turnīri ir nozīmīgākie RTM kalendārā, jo šeit spēlētāji cīnās par lielāko punktu summu. Sezonā šādu posmu ir tikai četri. Turklāt izsitienu pozīcija ir baltie tee

Lai arī laukuma distance bija maksimāli attālināta un arī laika apstākļi ik pa brīdim spēlētājus veldzēja ar lietus smidzināšanu, RTM spēlētāji spēja uzrādīt augstvērīgus rezultātus. Viens fakts – nospēlējot even turnīrā, šis rezultāts nebūtu pietiekams, lai iekļūtu TOP5.

Daugaviņš uzvar pēc 5 gadu gaidīšanas

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, dodoties laukumā svētdienas rītā zināja, šis turnīrs šosezon būs viņam noslēdzošais, jo jau turpmākajās vasaras dienās viņš visu uzmanību veltīs treniņiem, lai sagatavotu sevi jaunajai hokeja sezonai.

Pēc pirmajām deviņām nospēlētajām bedrēm -5. Trīs bērdiji un divi pēc kārtas astotajā un devītajā bedrē. Lūk, šādu tempu Kaspars bija uzņemis pretī savai pirmai uzvarai RTM turnīrā. Sekotājs līderim bija Kristaps Krištopans. Viņš pirmajās deviņās bedres bija pieveicis ar 35 (!) sitieniem. Tāpat kā Kaspars sakrāja trīs bērdijus (3., 4., un 9. bedrēs), un summā -4. Trešais bija Armands Tripāns, kurš pēc pēdējos piecos turnīros piedzīvotajām neveiksmēm bija atguvis spēles kvalitāti. Armandam, kā arī Aleksandram Pāvulānam (8 PAR), dodoties noslēdzošajā devītniekā -3.

Ievērojamais atrāviens no konkurentiem šai četrotnei deva pārliecību, ka cīņa par uzvaru turnīrā norisināsies starp viņiem. Tā arī notika. Vienīgais, kurš spēja veikt lēcienu tabulā bija Uldis Sangovičs, kurš no 21. vietas spēja turnīru noslēgt T11 vietā. Uldim otrajā devītniekā 37 stroke sitieni.

Pirmais, kurš pieļāva kļūdas, bija Krištopans jaunākais. Uz 11. un 12. bedres pa double bogie. Gala rezultātā -2 un trešā vieta. Savukārt Pāvulāns turpinājumā nospēlējā kā pa amerikāņu kalniņiem. Iegūti trīs bērdiji, viens double bogie, bet uz 14. bedres, esot vadībā ar -5, nopelnīja 6 (!) sitienus. Pakļdzīšanās Tripānam ar Daugaviņu gandrīz bija sekmīga uz 18. bedres. Diemžēl četrmetrīgs puts nedaudz, bet tomēr nesasniedza bedrītes centru. -3 un trešā vieta turnīrā. Šis panākums ļāva Aleksam izvirzīties sezonas MVP līdera statusā.

Pārspēle ar trešo piegājienu

Armanda un Kaspara pārspēle bija šīs sezonas garākā izspēle Ozo laukuma 13. bedrē. Pirmajā piegājienā abi bedrīti noslēdza ar pieciem sitieniem, otro ar PAR, bet trešajā piegājienā Armands savu pirmo sitienu raidīja ūdenī… Līdz ar to pirmā uzvara RTM vēsturē pēc piecu gadu cīņas Kasparam Daugaviņam.

“Beidzot mans RTM lāsts ir noņemts. Piecus gadus centos uzvarēt. Biju otrais, toreiz Tripānam zaudēju. Tagad paņēmu uzvaru atpakaļ. Žēl, ka mana golfa sezona ir tik īsa, jo te patiešām var labi atūsties,” sacīja uzvarētājs.

Nākošais RTM turnīrs jau šo trešdien – 15.00. Spēles formāts “Yellow forward”. Pirmais sitiens, pirmajā bedrē tiek veikts no dzeltanajiem tee, uz otrās – no sarakanajiem, uz trešās no zilajiem, uz ceturtās no baltajiem….utt.

25. posms /5. jūlijs (trešdien), 15:00 / Ozo golf
Yellow forward
Atbildīgais: Nikolajs Keņins
Kods: 87463763

 Informāciju sagatavoja: Armands Tripāns

Pēdējās izmaiņas , 04.07.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē