Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Stabili - Eihmanis un Švanka

Roberts Eihmanis un Anna Diāna Švanka svētdien "Ozo" laukumā uzvarēja 30. Latvijas Amatieru golfa čempionātā, papildinot jau iepriekš kuplo titulu sarakstu prestižākajā nacionālajā turnīrā. Eihmanis kļuva par turnīra vēsturē otru pieckārtēju čempionu, turpretim Švanka palika nepārspēta karjerā trešo reizi.

Pēdējā turnīra dienā Eihmanis bija pārliecinoši pārāks, aiz sevis trijniekā atstājot Reinholdu Pīrāgu un Kārli Broderu, kurš Latvijas čempionātā arī uzvarējis piecas reizes karjerā. Trīs dienu summā Eihmanis 54 bedrītes izspēlēja ar 223 sitieniem jeb +7 virs PAR. Pīrāgs un Broders no uzvarētāja atpalika 13 sitienus, bet labāks pēdējā raunda rezultāts otro vietu nodrošināja Pīrāgam.

Pārliecinoši labākais Eihmanis bija sacensību pēdējā dienā, nospēlējot ar -3 zem PAR un neatstājot sāncenšiem izredzes, lai gan pēc sestdienas raunda bija tikai divus sitienus priekšā tuvākajam konkurentam Broderam. Eihmanis Latvijas čempionātos ir nepārspēts kopš 2014.gada, un drīzā nākotnē cer uz karjeru profesionālajā golfā. Sezonas turpinājumā Eihmanis gatavojas doties uz Vāciju, lai amatiera statusā spēlētu trešā līmeņa profesionālā tūrē ar cerību gūt panākumus, lai pakāptos uz augstāku līmeni profesionālā golfa sacensībās.

Dāmu konkurencē tikpat pārliecinošu uzvaru nodrošināja Švanka ar 218 sitieniem jeb +2 virs PAR, kas Kembela universitātes studentei ļāva izcīnīt trešo Latvijas amatieru čempiones titulu pēc kārtas. Uzvarētājai 11 sitienus zaudēja otrās vietas ieguvēja Linda Dobele, bet trešā ar +26 virs PAR bija Indra Eniņa.

Ar uzvarām bija apmierināti gan Eihmanis, gan Švanka. Kungu čempionu priecēja mīnusa rezultāts pēdējā raundā, tiesa, piektais amatieru tituls viņa karjerā varētu būt arī pēdējais, ja izdosies ielauzties profesionāļu aprindās. Savas spēles progresa iespējas čempions visvairāk saskata ripināšanā un ir apņēmies neatkāpties no plāna veidot profesionālu karjeru golfā. 

Ļoti priecīga par uzvaru bija Švanka. Uzvarētāja atzina, ka, protams, rezultāts varēja būt labāks, bet kopumā ar paveikto Švanka bija apmierināta. Uzvarētājai bija ļoti patīkami spēlēt mājās ar tēti kedijos un savējo vidū. Čempionāta gaitā Annai motivāciju visu laiku uzturēja vēlme sacensties ar sevi un sasniegt labāku rezultātu nekā iepriekš. Salīdzinājumā ar uzvaru pirms gada čempione nospēlējusi stabilāk, bet vēl gribētu uzlabot savu īso spēli, lai sistu tuvāk karodziņam un vieglāk varētu trāpīt ripinājumus.

Šoreiz bērdiji Anna rokā diez kā nedevās, kas čempionei sagādāja turnīrā vienīgo vilšanos. Pēc bērdiju putiem bumbiņa turpat ap bedrīti vien palika, bet spītīgi iekšā nekrita. Grīni "Ozo" laukumā bija sagatavoti lieliski, un tos līdzās rīkotājiem uzteica visi laureāti.

Atsevišķi handikapa ieskaitē dažādās ieskaites grupās par uzvarētājiem kļuva Dāvis Tunsts, Anna Diāna Švanka, Arvo Grišulis un Laura Cine. Īpašas balvas saņēma Andris Keisels un Māris Gulāns - vienīgie golferi, kuri startējuši visos Latvijas amatieru čempionātos kopš 1995.gada, kad turnīrs pirmo reizi notika Baltijas jūras šajā pusē.

Pēdējās izmaiņas , 18.06.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē