Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pretendenti čempionātā

Pirms 30 gadiem Jānis Tilmanis Zviedrijā, "Mölle Golfklubb" laukumā kļuva par pirmo Latvijas amatieru čempionāta uzvarētāju, tādējādi respektablais turnīrs nedēļas nogalē atzīmēs apaļu gadskārtu. Arī šoreiz turnīrā būs vairāki spēlētāji, kuru dalība amatieru čempionātā jau kļuvusi par tradīciju. 

Baltijas jūras šajā pusē Latvijas amatieru čempionāti notiek kopš 1995.gada, un kopš tā laika arvien dalībnieku vidū ir Andris Keisels un Māris Gulāns, kuri startēs arī šoreiz.

Kungu konkurencē ir pieteikušies 69 dalībnieki, tostarp abi nacionālā amatieru čempionāta tituliem bagātākie dalībnieki Roberts Eihmanis un Kārlis Broders. Četrkārtējais čempions Eihmanis nacionālajā čempionātā ir nepārspēts kopš 2014.gada, turpretim Broders arvien ir uzvarām bagātākais pretendents, jo palicis nepārspēts piecas reizes, līdz šim pēdējo no tām 2013.gadā.

Teju puse startam pieteikušos kungi ir singla handikapa īpašnieki. Jau pirmais raunds piektdien iezīmēs katra dalībnieka izredzes čempionātā, bet intrigas atrisinājusm būs tikai svētdien 54 bedrīšu spēles noslēgumā.

Mazāks dalībnieču skaits dāmām - startēs16 spēlētājas - nenozīmē vāju konkurenci cīņā par uzvaru. Galvenās pretendentes būs ASV studentu sporta (NCAA) sezonu noslēgušās Linda Dobele un Anna Diāna Švanka, kura Latvijā palikusi nepārspēta pēdējos divos amatieru čempionātos. Abām golferēm šosezon bija pa spēkam labi rezultāti NCAA turnīros, un spēlētāju plusa handikapi ļauj cerēt uz augsta līmeņa intrigu.

Startam ir pieteikušies arī vairāki golferi, kuri guvuši izcilus panākumus citos sporta veidos. Uz starta vietas kāps 2000.gada pasaules čempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins un Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš, kā arī trijās olimpiskajās spēlēs startējušais peldētājs Artūrs Jakovļevs. 

Pēdējās izmaiņas , 15.06.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē