Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Sezonas galveno turnīru perspektīvas

Vairākas būtiskas izmaiņas šosezon ir Latvijas Golfa federācijas (LGF) rīkoto čempionātu klāstā, raisot gan golferu interesi, gan jautājumus. Visām pārmaiņām ir savs loģisks pamatojums un mērķis, golfs.lv pastāstīja LGF prezidents Vilis Krištopans, atgādinot, ka runa ir par valstī augstākā līmeņa sporta turnīriem, kuru organizēšanā ir būtiski raudzīties uz priekšu, nevis atpakaļ.

Latvijas amatieru čempionāts, kas sāksies jau 16. jūnijā, ir papildināts ar HCP neto un stableford ieskaitēm. Līdzšinējā prakse rāda, ka apmēram 50-60 golferu ir gatavi trīs dienas sacensties sitienu spēles formātā, taču prāvāks spēlētāju skaits palīdzētu LGF sarīkot čempionātu ar pēc iespējas mazākiem finanšu zaudējumiem no laukuma īres. Zināmā mērā šīgada turnīrs ir eksperiments, lai izvērtētu, vai papildu formāts varētu tuvināt dalībnieku skaitu optimālajam maksimumam, vai nacionālajam čempionātam nākotnē varētu tikt pievienota jautājuma zīme, atzina LGF prezidents. 

Savukārt laukuma garuma noteikšanā uzsvars ir uz to, ka Latvijas čempionātā golfs ir sports, nevis sociāla aktivitāte. Ja turnīrā piedalās labākie Latvijas spēlētāji, nevar viņus gremdēt uz leju - prestižākajā pašmāju turnīrā vidusmēram ir jātiecas uz augstāku iespējamo līmeni, sacīja Krištopans.

Zināma tolerance gan tik un tā izpaudīsies, jo baltie tee ne visās bedrītēs būs maksimāli atvirzīti, tādējādi laukuma garums nebūs tāds, kas ir pa spēkam tikai skaitītiem dalībniekiem.

Dalībnieku pēdējos pieteikumus organizatori  Latvijas Golfa federācijas mājaslapā gaidīs pirmdien, 12.jūnijā, tādēļ tiem, kas vēl nav reģistrējušies, ir dažas dienas pārdomām un rīcībai.

Vēl viens būtisks jaunums ir pirmo reizi rīkotais Latvijas midamatieru un senioru "Open" jūlija vidū. Arī šajā turnīrā laukuma distance ir karsts jautājums, un vēlmes mēdz būt diametrāli pretējas. Būtisks ir arguments, ka senioriem nevar liegt sacensties midamatieru ieskaitē, līdz ar to turnīrā nepieciešamas vienotas starta vietas, un arī šajā gadījumā atskaites punkts atbilstoši sportiskiem nosacījumiem ir labāko spēlētāju prasmes, uzsvēra LGF prezidents. 

Organizatori cer, ka līdzās apmēram pussimtam pašmāju dalībnieku senioru un midamatieru turnīrā būs zīmīgs spēlētāju skaits arī no ārzemēm. Vairākiem midamatieriem jautājums bija par turnīra rīkošanu nedēļas vidū, taču LGF nevar Latvijā pašlaik vienīgo 18 bedrīšu laukumu pakļaut savām vajadzībām, jo "Ozo Golf Club" īpašniekiem un kluba biedriem vasarai ir arī savi plāni, paskaidroja LGF prezidents. "Ozo" laukumā dažos vasaras mēnešos nav tik daudz brīvu nedēļas nogaļu, lai varētu izmitināt visas LGF plānotās sacensības.

Krištopans pieļauj iespēju, ka nākotnē LGF varētu izvērtēt arī, piemēram, Lietuvas nule kā īstenoto pieredzi rīkot midamatieru čempionātu nacionālā amatieru "Open" ietvaros.

Nacionālo amatieru "Open" rīkošanas prakse Baltijas valstīs rāda, ka tepat kaimiņos golfā attīstītajā Igaunijā, kur "Open" risinājās aizvadītās nedēļas nogalē, dalībnieku skaits kungiem tāpat būtiski nepārsniedza sešus desmitus un līdzīgi skaitļi bija Lietuvā. Arī Latvijā savu amatieru "Open" plānots uzturēt kā augstākā līmeņa amatieru sporta turnīru, kur galvenais mērķis būs nodrošināt iespēju spēcīgākajiem sacensties kvalitatīvā cīņā par uzvaru, bet kuplāka dalībnieku skaita nodrošināšana nebūs galvenā prioritāte.

Pēdējās izmaiņas , 06.06.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē