Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Vicetituls Igaunijā

Jūnija pirmajā nedēļas nogalē "Parnu Bay Golf Links" laukumā risinājās Igaunijas amatieru "Open", kurp devās arī vairāki Latvijas golferi. Par pērn iegūtā uzvarētājas titula aizstāvēšanu cīnījās Anna Diāna Švanka, kura šoreiz finišēja otrajā vietā. Kungu konkurencē labākie latvieši ieguva vietas otrajā desmitā.

Pirms sacesību pēdējās - trešās - kārtas Anna dalīja līderpozīcijas ar somieti Hannele Mikkola, kura pēdējās 18 bedrītes nospēlēja labāk un kļuva par uzvarētāju ar summā +8 virs PAR. Annai trīs dienu summā +12 virs PAR (75-77-76).

Sacensību pirmā diena izvērtās par nopietnu pārbaudījumu ne vien laukuma prāvās distances, bet arī skarbā vēja dēļ. Pirmajā raundā bija tikai viens PAR atbilstošs rezultāts, bet kungu līdera Somijas golfera Dominic Jones tuvākie konkurenti atpalika vairāku sitienu tiesu. 

Turnīrs izvērtās par Somijas golfa benefici - mūsu kaimiņu ziemeļu kaimiņi ieņēma pirmās sešas vietas. Uzvarēja Santeri Lehesmaa ar +1 virs PAR un trīs sitienu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Jones.

Latvijas amatieru čempions Roberts Eihmanis dalīja 14.vietu (+21), dalītā 16.vietā finišēja Roberts Ķelle (+22), 18. pozīcijā sacensības pabeidza Kārlis Broders (+23), bet TOP 20 noslēdza Aleksandrs Pāvulāns (+27).

Arī pašiem mājiniekiem cīņā par augstākajām pozīcijām neklājās viegli - TOP 10 iekļuva tikai 8. vietu dalījušais Carl Hellat.

Lai kā Baltijas valstis golfā kooperētos, nacionālie amatieru "Open" vienlaicīgi risinājas gan Igaunijā, gan Lietuvā, kur Latvija gan bija pārstāvēta krietni pieticīgāk nekā Pērnavas līča krastā. Tomēr bez godalgotas vietas Latvija nepalika arī "European Center Golf Club" laukumā, kur 3.vietu ieguva Katrīna Jana Gustafssone (+42), bet uzvaru 13 dalībnieču konkurencē nodrošināja austriete Florentina Hager (+28). Kungu konkurencē, kur Latvija nebija pārstāvēta, uzvarēja lietuvietis Darius Momkus (+20). 

Igaunijas amatieru "Open" REZULTĀTI

Lietuvas amatieru "Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 04.06.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē