Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Saulains piemiņas turnīrs

Ar nelielu atskatu uz laika raito plūdumu svētdien "Viesturos" risinājās Lars Jonsson piemiņas kausa izcīņa, kuras sarīkošanā liels ir viņa kādreizējo cīņubiedru ieguldījums. Lars jau piecus gadus staigā pa mākoņu grīniem, bet turnīra dalībnieki viņu atcerējās golferiem pienācīgākajā veidā, arvien cenšoties parādīt savu labāko spēli.

Ne gluži visiem rezultāti bija tikpat spoži kā saulainā un siltā maija diena, taču tā jau būtu kāda cita spēle, nevis golfs, ja tajā viss allaž krāsotos rozā toņos. Četrās ieskaites grupās labākie spēlētāji vislabāk spēja tikt galā ar visiem rēbusiem, ko radīja pašu spēle un laukums. 

Kungu spēcīgāko handikapu grupā uzvarēja Ainārs Mednis ar neto +2 virs PAR, lai gan diena viņam sākās nebūt ne cerīgi, pirmajā sitienā no 6. bedrītes tee raidot bumbiņu pavasarīgā peldē. Toties finišā konkurenti palika aiz Medņa, turklāt trīs tuvākie sekotāji zaudēja viena neto sitiena tiesu. Pēc handikapa ranga godalgoto trijniekā iekļuva arī Jan Gustafsson un Vjačeslavs Kuziščins.

Jau ierasti lielākā konkurence ir otrajā kungu handikapa grupā, kur tieši HCP kļuva par izšķirošu faktoru uzvarētāja noteikšanā. Uzvarēja Romāns Olimpjuks ar 38 stableford punktiem, bet otrais ar tikpat lielu krājumu bija Andris Elksnis, aiz sevis trijniekā atstājot 34 punktus guvušo Jāni Vilmani.

Dāmām spoži pirmās deviņas bedrītes ar 20 punktiem izspēlēja Daiga Puisīte, taču otrajā deviņniekā piebremzēja un uzvarēja ar akadēmiski klasiskiem savam HCP atbilstošiem 36 punktiem. Uz pirmo trijnieku pakāpās arī Sandra Strīķe un Iveta Kaminska.

Jauniešu grupas trijnieka iekšējā konkurencē uzvarēja Katrīna Gustafssone ar neto +6.

Kam veiksmes pietrūka, būs iespēja vērst visu par labu vēl maija turnīros. Nākamā nedēļas nogale īpaši lielas iespējas startēt sacensībās sniegs iesācējiem.

Sagaidāms, ka līdz nākamajam turnīram restartēsies arī "Viesturu" restorāns, lai golferiem par sevi radītu labāko iespaidu, tostarp nedotu iespēju no starta vietas līdz dāmu tee ar pirmo sitienu netikušajiem izvairīties no alus uzsaukšanas flaita biedriem izsusējuša bāra dēļ.

Pēdējās izmaiņas , 21.05.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē