Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Triumfē Gavars un Puisīte

Pirmo reizi aizvadot Latvijas Amatieru čempionātu pēc trīs dienu formulas, jauni ir arī uzvarētāji - stabilāka spēle pēdējā kārtā ļāva Mikum Gavaram izcīnīt pirmo vietu kungu konkurencē, bet dāmām čempiones titulu noformēja Māra Puisīte. Abi līderi Gavars un Dāvis Puksts parūpējās, lai līdzjutējiem nebūtu garlaicīgi, un vēl pēdējā bedrītē svaru kausi varēja nosvērties par labu līdzšinējam čempionam.

Rezumējot čempionāta gaitu, Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilnis Baltiņš seniors apsveikuma uzrunā ar gandarījumu konstatēja, ka beidzot arī golfā ir skaidri izpaudies klasiskais sporta princips. Godalgotās vietas ieņem tie, kuri vairāk trenējas, un junioru izlases spēlētāji šoreiz to skaidri apliecināja.

Kungiem juniori pārliecinoši ieņēma pirmās trīs vietas. Gavars nospēlēja ar 233 sitieniem (+17 virs PAR), par trim sitieniem atpalika Puksts, bet trešais ar 242 sitieniem bija Kārlis Broders. Pirms turnīra pēdējās kārtas Pukstam bija viena sitiena pārsvars, taču viņu pamatīgi iegāza divas bedrītes pirmajā devītniekā. Septiņi sitieni 5.bedrītē un astoņnieks septītajā ļāva Gavaram tobrīd iegūt četru sitienu pārsvaru.

Viena lieta ir apzināties, ka šādu pārsvaru vajag tikai nosargāt, bet pavisam kas cits ir to izdarīt. Pēc čempiona kausa saņemšanas Gavars atzina, ka šad tad rokas nedaudz ietrīcējušās. Nervi darīja savu, un tieši grīni jaunajiem līderiem itin bieži piņķerēja rezultātu.

Trīs bedrītes pirms finiša Gavars pret Pukstu bija iekrājis četru sitienu pārsvaru, un šķita, ka nekas vairs nemainīsies. Taču Puksts 16.bedrītē ar bērdiju divus sitienus atspēlēja, un intrigas stīga atkal bija nostiepta. Viss izšķīrās pēdējā bedrītē, kad pēc Gavara otrā sitiena bumbiņa piezemējās uz grīna, bet Puksts trāpīja bunkurā, turklāt pie tā neērtās "krāgas". Brīnumi izpalika, un visai prāvais skatītāju pūlītis varēja uzgavilēt jaunajam čempionam.

Līderu duelī nedaudz ēnā palika Broders, taču pēdējā kārtā viņam bija otrais labākais rezultāts (78), un ne velti Gavars atzina, ka nākamajā sezonā paturēt čempiona laurus būs vēl grūtāk. Konkurenti nesnauž, un gada laikā nopietnas pretenzijas uz visaugstākajām vietām varētu pieteikt vēl viens otrs jaunais censonis.

Gados solīdākiem kungiem atlika pacīnīties par iekļūšanu sešiniekā. Ceturto vietu ar Mārtiņu Balodi vietu dalīja nebūt ne tik senais juniors Raivis Kalniņš, kurš katru nākamo kārtu nospēlēja arvien labāk. Sešinieku, kas varēs gatavoties mačsacīkstei pret igauņiem, noslēdza Maršals Krotenbergs. Savukārt astoņi labākie iekļuva izlasē spēlei pret Lietuvu, kas "Ozo Golf Club" ir paredzēta jau pēc nedēļas.

Loģiski, ka Gavars čempiona uzrunā pateicās visiem, kuri viņam palīdzēja tikt pie uzvaras. To pašu teica arī vairāk nekā pārliecinoši uzvarējusī Māra Puisīte, taču viņa tāpat kā pārējās dāmu laureātes atzina, ka īpaša pateicība vēl pienākas juniorēm, kuras ir devušās uz Eiropas čempionātu Šveicē. Kā norādīja otrās vietas ieguvēja Vineta Ruka, vismaz pieredzējušākajām golferēm pretējā gadījumā nebūtu nekādu izredžu uz gozēšanos pirmajā trijniekā.

Gavars kā nacionālais amatieru čempions tagad var gatavoties arī "Hansabanka Baltic Open", lai uzspēlētu kopā ar skandināvu profesionāļiem. Nav izslēgta iespēja, ka šajā turnīrā uz tee varētu tikt vēl kāds no amatieru čempionāta medaļniekiem, tomēr tas pagaidām ir atkarīgs no pārāk daudz faktoriem, lai jau tiktu nopietni izvērtēts.

Ikviens golfs.lv lasītājs ir aicināts nedēļas aptaujā paust savu viedokli par Latvijas amatieru čempionāta rezultātu kvalitāti.

Pēdējās izmaiņas , 03.07.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē