Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Milzums golfa vienā nedēļā I

Pēc aizvadītā Latvijas Amatieru čempionāta golferiem dzīve nav kļuvusi mierīgāka, jo vasaras plaukumā turnīri viens otram seko gandrīz nepārtraukti. Līdztekus Dāmu kluba un „Inter Rīga – Sharp” „Open”, kā arī Latvijas – Lietuvas mačsacīkstei, šonedēļ gaidāma pagaidām unikāla nūju testēšanas sesija „Viesturos”, kam sekos tālsišanas sacensības. Vēl sava spēkošanās būs lietuviešiem un viens invitational turnīrs. Otro reizi šosezon risināsies arī Zaļā kausa psms.

 

Jau trešdien „Ozo Golf Club” savā lokā par „King Mindaugas Cup” cīnīsies Lietuvas golferi, gatavojoties svētdien paredzētajai mačsacīkstei ar laukuma saimniekiem latviešiem. Ja piektdien „HVB Bank” invitational turnīrā gaidīs tikai rīkotāju lūgtos spēlētājus, tad pārējie varēs izmantot iespēju doties uz „Viesturiem”, lai testētu nūjas, un varbūt arī izmēģinātu spēkus tālākā izsitiena (longest drive) sacensībās.

 

Testēt varēs to zīmolu nūjas (draiverus, vudus, dzelžus), ko piedāvā „Viesturu” pro shop. Testēšana treniņlaukumā ilgs līdz astoņiem vakarā.

 

Pro shop igauņu īpašnieks ar asistentu uz Jaunmārupi vedīs specifisku aprīkojumu, kas analizē spēlētāja svingu, un atkarībā no vairākiem iegūtajiem parametriem ļauj izteikt padomus par atbilstošāku nūju izvēli.

 

Tā kā šāda iespēja var likties pievilcīga daudziem, „Viesturu” pro Valdis Liepiņš iesaka reģistrēties laicīgi un pie viņa personīgi. Protams, nebūs liegts testu dienā ierasties, kad ienāk prātā, taču tad jārēķinās, ka var nākties iztikt ar to, kas tobrīd būs pieejams.

 

Ja testēšanā izdosies gūt pārliecību par saviem spēkiem, vai būs vēlēšanās pierādīt, ka var iet vēl labāk, atliks startēt tālsišanas sacensībās. Reglaments ir vienkāršs – katram dalībniekam trīs bumbiņas, kas no pirmā tee jāraida pēc iespējas tālāk. Tas, vai bumbiņa paliks uz fērveja, nebūs svarīgi, tiesa, uz autā iesistajām cerēt nenāksies.

 

Laukums netiks slēgts citiem spēlēt gribētājiem, tādēļ tālsitējiem nāksies ar tiem sadzīvot. Būšot arī vērtīgas balvas no pro shop – vai nu manta, vai nu dāvanu karte. Labākos noteiks kungu un dāmu konkurencē. Jāpiesakās "Viesturu" recepcijā.

 

Pēc tam, kad rokas testos būs izstaipītas, sestdien „Ozo Golf Club” varēs uzspēlēt „Inter Rīga – Sharp Open”, kas risināsies vienlaicīgi ar Latvijas Sieviešu golfa kluba „Open”. Uz dāmu turnīru ieradīsies arī somietes, un rīkotājas aicina pilnīgi visas pašmāju spēlētājas kuplināt turnīru, kas notiks otro reizi trijos gados.

 

Svētdien "Viesturos" otro reizi šosezon notiks Zaļā kausa izcīņa iesācējiem un augsta HCP golferiem. Savukārt nedēļas noslēgumā lietuvieši pacentīsies Latvijas kungiem pierādīt, ka valstu mačsacīkstē jau var izrādīt nopietnāku pretestību nekā pirms gada.

 

Inter – Rīga Sharp Open

9. jūlijs, 8:00

 

Sacensību nolikums

 

Vadība

Sacensību komitejas goda priekšsēdētāja Inter – Rīga Sharp direktore Edīte Balode.

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja.

Tiesnesis – Jorgen Jarve. Sekretariāts – Ilze Ševele, Dace Pūne.

 

Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2005. gada 9. jūlijā. Sākums plkst. 8:00 no 1. bedrītes, saskaņā ar izlozi. 

 

Dalībnieki

3.1               Sacensības notiek kopējā ieskaitē, divās dalībnieku grupās: HCP 0-15 un 16-36.

3.2               Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.3               Kopējais dalībnieku skaits ne vairāk par 100 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

 

Sacensību formāts un noteikumi

4.1        Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Ozo Kluba golfa laukuma vietējiem noteikumiem un LGF sacensību nolikuma.

4.2               Sitienu spēle (stroke) un HCP NETTO spēle (stroke - HCP). Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai (četri spēlētāji) ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei ne vairāk kā 15 minūtes. Ja vairāki spēlētāji pēc sitienu spēles dala pirmo vietu, tad izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 18.bedrītes. HCP NETTO formātā vienāda rezultāta gadījumā augstāk atrodas spēlētājs, kam zemāks handikaps.

4.3               Bumbiņu marķēšana obligāta.

4.4               Spēlētāji ar 2005. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm iegūst LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga nolikumu.

 

Pieteikšanās un izloze

5.1               Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2005. gada 7. jūlijs plkst. 17:00 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr. 7394399

5.2               Izloze notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, sadalot spēlētājus pa HCP grupām (0-15, 16-36).

5.3               Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 2005. gada 7. jūlijā plkst. 20:00

 

Starta laiki

Starts notiks saskaņā ar izlozi. Pirmie startē 0-15 HCP grupas dalībnieki. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

 

7.    Dalības maksa

Turnīra dalības maksa – Ls 10, kas tiek samaksāta pirms turnīra restorāna bārā. Green fee obligāts – Ls 25.00. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

 

Balvas

Balvas sacensībām nodrošina Sharp centrs Inter – Rīga. Apbalvoti tiek trīs labākie spēlētāji sitienu spēles (stroke) un HCP Netto ieskaitē, vērtējot katru HCP grupu (0-15 un 16-36) atsevišķi. Uzvarētāji saņem Inter- Rīga Sharp  kausus.

LSGK Open

2005. gada 9. jūlijs

Sacensību nolikums

 

1. Sacensību vieta un laiks:

1.1.Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2005.gada 9. jūlijā.

 

2. Sacensību formāts un noteikumi:

2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.

2.2. Sacensību formāts - HCP NETTO spēle (stroke - HCP). Sacensības notiek sieviešu konkurencē. Sacensībās piedalās sievietes vecumā no 18 gadiem. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai (trīs vai četri spēlētāji) ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei ne vairāk kā 15 minūtes. HCP NETTO formātā vienāda rezultāta gadījumā augstāku vietu ieņem tas spēlētājs, kas labāk nospēlējis pēdējās deviņas bedrītes (ja tās vienādas, attiecīgi - pēdējās sešas vai pēdējās trīs bedrītes). Tiek noskaidrots absolūtais uzvarētājs arī stroke ieskaitē (kungiem un dāmām atsevišķi). Sitienu spēlē divu vienādu rezultātu gadījumā augstāk atrodas spēlētājs, kam vairāk birdie (vai PAR).

2.3. Sacensības notiek 1 grupā, HCP 0 – 40.

2.4. Dalībnieces spēlē no sarkanajām izsitienu vietām.

2.5. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā rezultātu apkopošanai.

2.6.           Bumbiņu marķēšana obligāta.

2.7.           Spēlētājas iegūst LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga Nolikumu.

 

3. Pieteikšanās un izloze

3.1. Pieteikšanās līdz 2005. gada 7. jūlijam plkst. 17:00 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr. 7394399.

3.2.            Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 2005. gada 7. jūlijā, plkst. 19:00

 

4. Starta laiki

4.1. Starts notiks saskaņā ar izlozi, sākot no pirmās bedrītes. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

 

5. Dalības maksa

5.1. Dalības maksa Ls 10.00, green fee obligāts – Ls 25.00. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

 

6. Balvas

6.1. Balvas sacensībām nodrošina LSGK, OLSEN un SIROWA. Apbalvoti tiek trīs labākie spēlētāji HCP netto ieskaitē. Dāmas tiek vērtētas vienā HCP grupā. Uzvarētāji saņem Latvijas sieviešu golfa kluba kausus. Apbalvoti tiek arī pirmie trīs ieguvēji sitienu spēles jeb stroke ieskaitē.

 

7. Tiesāšana

7.1. Sacensību galvenais tiesnesis Jorgens Jarve un Ozo Golf Club sacensību komiteja.

 

Testa diena Viesturos piektdien 08.07.2005.

 

14.00 -20.00 tiks piedāvāts testēt Golfa Laukuma Viesturi Prošopa produkciju, kā arī varēs saņemt konsultāciju un analīzi par vēziena ātrumu lai labāk noteiktu nūjas un kāta lokanības izvēli

 

Pieteikšanās un laika rezervēšana līdz 7.07.2005, plkst.18.00 pa tālruni 9272767

 

Būs speciālas testa dienas cenas Prošopā.

 

Tālsitiena sacensības dāmām un kungiem! 8.07.2005, uz 1.bedrītes (Longest drive competition for men & ladies! 8.07.2005, on the 1th hole)

Sacensības notiks dāmu un kungu konkurencē no 1Tee sarkanām izsitiena vietām ( 309 metri līdz karodziņam ).

Katrs sit 3. bumbas viena labākā tiek ieskaitē.

Nūjas un bumbas sacensību dalībnieki izvēlās paši. Bumbu marķēšana obligāta.

Sacensību laiks 18.00 - 20.00 Dalības maksa – 3.-Ls.

Pieteikšanās līdz 7.07.2005, plkst.18.00. tel. 6444390

Balvas no Golfa Laukuma Viesturi Prošopa

 

2005 Zaļā kausa 2.posms

SACENSĪBU NOLIKUMS

1.Sacensību vieta un laiks.

Sacensības notiek Golfa laukumā  Viesturi   10.07.2005.

2.Sacensību formāts un noteikumi

2.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

2.2. Handikapu spēle ( stableford ) 18 bedres. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.

2.4.Kungi spēlē divās grupās: 1.HCP 30-35  (Maksimālais dalībnieku skaits 12 )  2.HCP 36  (Maksimālais dalībnieku skaits 12 )

2.5. Dāmas spēlē divās grupās: 1.HCP 30-36  (Maksimālais dalībnieku skaits 12 )  2.HCP 37-40  (Maksimālais dalībnieku skaits 12 )

2.6. Maksimālais dalībnieku skaits – 48.

2.7. Tee: Kungi – Dzeltenās, Dāmas – Sarkanās, Seniori ( no 55 gadiem ) – Zilās, Jaunieši ( līdz 12 gadiem ) – Zilās

2.8 Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

 3.Vietu dalīšana

Handikapu spēle: ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvar spēlētājs ar zemāko handikapu. Ja handikapi vienādi, tad izspēlē  “ pēkšņās nāves “ pārspēli .Pārspēle notiek uz 9.bedrītes, ja uzvarētājs nav noteikts pārspēle turpinās uz 9.bedrītes utt.

4.Starta laiks

4.1. Starts notiek vienā grupā 9.00, saskaņā ar izlozi.

4.2. Katrs spēlētājs ir pats atbildīgs par ierašanos uz savu starta laiku un vietu.

Reģistrācija ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta.

5.Pieteikšanās

Pieteikšanās sacensībām līdz 08.07,.2005 pl.18.00.

6.Tiesāšana.

Sacensību galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās GK Viesturi sacensību komitejas locekļi.

7.Dalības maksa.

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 10,-Ls.

8.Apbalvošana

Apbalvo-(Dāmas:1.-3.vieta, 30-36 Hcp)  (Dāmas:1.-3.vieta, 37-40 Hcp)  (Kungi:1-3 vieta, Hcp 30-35) (Kungi:1-3 vieta, Hcp 36) 

Apbalvo tālāko sitienu dāmām - 9.bedrite,  kungiem – 3. bedrīte ( Abos apļos )

Apbalvo tuvāko sitienu 2. bedrītes ( Abos apļos ).

Pēdējās izmaiņas , 04.07.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē