Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

RTM pirmais uzvarētājs – Vilis Krištopans

Lielā gaidīšana ir beigusies. RTM sezona ir startējusi. Ar rekordiem, pārsteigumiem un arī ar drāmu pēc turnīra. Bet visu pēc kārtas.

Lai arī RTM un sezonas pirmais profu sezonas lielais turnīrs – Masters – atrodas katrs savā okeāna pusē, notikumi ir stipri identiski. Vēl pirms pirmā sitiena veikšanas Džordžijas štatā un Ķīšezera krastā dalībniekus pāršalca šoka ziņa. Abi tūres neabšaubāmie spīdekļi un meistaru etaloni Dastins Džonsons un Igors Lipskis pēdējā brīdī atsaukuši dalību sacensībās. Ja pasaules pirmais nummurs Džonsons nenoturēja līdzsvaru mājas apstākļos, tad Igors šķiet savu prombūtni joprojām ir atstājis zem atklāta spekulāciju plīvura. IGOR – Tu esi tūres talismans. Gaidam meistaru laukumā.

Rekordi. 27 spēlētāji pirmajā sezonas posmā. Tā nav bijis nevienā no 6 sezonas startiem! Gandarījums ikvienam, kurš stājās uz pirmā tee. Vairumam no spēlētājiem tieši RTM turnīrs ir arī pirmā viesošanās sezonā ‘’Ozo’’ golfa laukumā. Iespējams, arī šis apstāklis ietkmēja nevisai augstvērtīgos rezultātus. Bet  kā spriež viens no tūres stabilākajiem spēlētājiem Edgars Zālītis “...vējš. Tas nedaudz arī padzenāja šurpu turpu rezultātu”

Trīs debitanti. Sigvatur Bjarnason (Islande) izcīnīja T16 vietu. Aivars Veiss – T18. Marsels Vapne T20. Jāpiezīmē visi kungi nospēlēja krietni zem savu spēju patiesajām iespējām, jo krietni bija virs sava HCP rezultāta.

Pārsteigums. Šoreiz šajā sadzļā tādu momentu varētu būt daudz. Šoreiz ne rezultātu vai pozitīvas bilances veidā. Populārākā frāze pēc spēles kluba mājā bija aptuveni šāda - “...pirms gada situ fade, tagad iet draw’’ vai arī “...10 metru aiz grīna vai arī 10 – pirms”.

Taču skaļu atgriešanos pēc lielāka pārtraukuma RTM pēc pirmajām 9. bedrēm pieteica Jānis Trēgers. Līderis! Taču laukuma otrajā daļā sekoja par 10 sitieniem sliktāks rezultāts kā pirmajā devītniekā un gala rezultātā T16. No Jāņa šosezon var sagaidīt pārsteigumus.

Piemēram uz 9. bedres. Armands Tripāns no bezcerīgas situācijas - ‘’izvilka’’ šādu PAR. Golfā viss var notik!

Rezultāti.

Pirmā posma uzvarētāji pa gadiem.

2012: Edgars Zālītis

2013: Vilis Krištopans

2014: Ivans Uļjanovs

2015: Uldis Sangovičs

2016: Uldis Sangovičs

Pārliecinoša uzvara turnīrā 2012. gada RTM čempionam – Vilim Krištopanam. -2 HCP Netto. Pirmajās trīs bedrēs Vilim pa boogie, tāču turpinājuma 15 bedrēs  sliktākais rezultāts bija tikai 2 boogie.

Otrajā vietā pērnās sezons MVP Aleksandrs Pavulāns, kurš sākumā nespēja atrast savu swingu un no bedres uz bedri “mētājās’’ no birdie uz boogie, tācu otrajā devītnieku aizvadīja bez kļūdām. Tīra kartiņa vien ar PAR. Aleksam arī augstvērtīgākais STROKE rezultāts – 74 sitieni.

Trešā vieta aizvadītās sezonas jaunpienācējam – Oļegam Čerņikovam.

Šeit citi pirmā posma rezultāti.

SPĒLĒTĀJU ATTIEKSME = NOTEIKUMI

Savukārt nepatīkams pārsteigums jau pēc abalvošanas ceremonijas sagaidīja orgomitejas pārstāvjus. Atklājās, ka nodotajās kartiņās divu spēlētāju – Valda Muižnieka un Andra Sīļa – rezultāta summa ir atiecīgi 86 un 92. Tādējādi Mužnieks turnīrā ir izcīnījis T8, bet Sīlis T18 vietu.

RTM norāda – spēlētāji ir atbildīgi par spēles flaita kartiņas aizpildīšanu un nodošanu recepcijā pēc 18. bedres noslēgšanas. Tajā ievadītie rezultāti un spēlētāju atstātie paraksti apliecina spēles galīgo rezultātu.

Ņemot minēto situāciju – RTM vadība aicina – Valda Muižnieka balvu fondu atgriest finanšu direktoram Svenam Dinsdorfam.

Otrais sezonas posms – Gagarin Cup – TREŠDIEN 15:00!

Pieteikšanās līdz Otrdienas 18:00!

Un vēlreiz – VAMOS SERGIO!

Pēdējās izmaiņas , 11.04.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē