Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Garcia ar 74. mēģinājumu

Spānis Sergio Garcia nedēļas nogalē kļuva par "US Masters" čempionu un "Augusta National Golf Club" laukumā nodrošināja karjerā pirmo "Major" titulu, kas līdzšinējos 73 mēģinājumos arvien palika nesasniegts. Garcia pirmajā pārspēles bedrītē ar bērdiju pieveica olimpisko čempionu angli Justin Rose.

Pēc četrām turnīra dienām gan Garcia, gan Rose bija 279 sitieni jeb -9 zem PAR. Noslēguma raunds čempionam izvērtās vētrains, jo pēc piecām bedrītēm viņam bija trīs sitienu pārsvars, pēc 11. bedrītes spānis jau bija iedzinējos par divu sitienu tiesu, taču spēja nodrošināt pārspēli, kurā piecmetrīgs bērdijs bija uzvaras vērtē, lai gan būtu pieticis arī ar PAR pēc Rose neveiksmīgā draiva.

Zaļajā čempiona žaketē tērptais 37 gadus vecais Garcia atzina, ka svētdien pirms starta juties tik mierīgi kā nekad iepriekš pirms "Major" turnīra noslēguma raunda. Garcia sacīja, ka apbalvošanā juties īpaši, jo tā risinājās viņa jaunības dienu elka Seve Ballesteros 60. dzimšanas dienā, ko daudz titulētākais tautietis gan nesagaidīja, jo slimības dēļ no šīs pasaules šķīrās 54 gadu vecumā 2011.gadā.

Garcia pastāstīja, ka jau bija šķīries no cerībām jebkad uzvarēt Ogastā, taču par būtisku sava panākuma sastāvdaļu nosauca tieši psiholoģisko aspektu. "Gadu gaitā iemācījos pieņemt to, ko Ogasta dod un ņem, un tādēļ esmu šeit [zaļajā žaketē]," teica Garcia.

Apsveikumus sociālajos tīklos Garcia saņēma arī no Tiger Woods un Rory McIlroy. Garcia kļuva par trešo spāni, kas uzvarējis "US Masters" - pirms viņa to pa divām reizēm paveica Ballesteros (1980., 1983.) un Jose Maria Olazabal (1994., 1999.).

"US Masters" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 10.04.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē