Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Muirfield ar sievietēm un Open

"Muirfield" klubs otrdien balsojumā atbalstīja iespēju sievietēm kļūt par kluba biedriem, līdz ar to likvidējot vienīgo šķērsli turpmākai "The Open" rīkošanai vēsturiskajā Skotijas laukumā. Arī iepriekš spēlēšana "Muirfield" laukumā dāmām nebija liegta, ko gan nevarētu teikt par iespēju tikt biedru statusā.

Balsojumā par labu sieviešu uzņemšanai bija 80,2 procenti balsu, kas krietni pārsniedza nepieciešamo divu trešdaļu minimumu. Viens balsojums notika jau pērn maijā, kad pārmaiņas atbalstīja tikai 64 procenti balsotāju.

Viena dzimuma biedru politika "Muirfield" bija spēkā kopš 1744.gada, kad nodibināja Godājamo Edinburgas golferu kompāniju, kas pārvalda laukumu. Tomēr konservatīvo nostāju kritizēja vairāki augsta līmeņa golferi, tostarp četros "Major" uzvarējušais Rory McIlroy.

"The Open" rīkotāji R&A pērn paziņoja, ka turnīrs nenotiks laukumos, kur sievietēm nav biedru tiesību. Taču pēc ieviestajām izmaiņām "Muirfield" vairs nav trimdinieku statusā un atkal varēs uzņemt "The Open" dalībniekus. 2020.gadā "The Open" notiks "The Royal St George's" laukumā Kentā, kur no viena dzimuma biedru politikas atteicās 2015.gadā.

"Muirfield" laukumā "The Open" uzvarētāji līdz šim ir noskaidroti 16 reizes, un pēdējā no tām bija 2013.gadā, kad uzvarēja Phil Mickelson. 

Pēdējās izmaiņas , 15.03.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē