Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Bumbiņas īsākai spēlei

Pēc radikāli jaunas golfa Noteikumu redakcijas piedāvājuma izskan arī citi priekšlikumi, kā padarīt spēli interesantāku. Piemēram, USGA vadītājs Mike Davis Ziemeļamerikas golfa inovāciju forumā rosināja apspriest iespēju augstākā līmeņa golfā ieviest ierobežota maksimuma standarta bumbiņas, kas padarītu īsāku sitiena distanci.

Tas gan vēl nav ierosinājums, bet drīzāk idejas pieteikums, kā padarīt tūres golferiem spēlējamus klasiskos laukumus, nemēģinot tajos par katru cenu izspiest arvien garākas bedrītes. 

Tātad ieteikums ir nevis noteikt jaunus ierobežojumus nūju tehnoloģijām, bet gan saglabāt bumbiņām, piemēram, 80 procentu maksimālās distances. 

Idejai būtu gana daudz atbalstītāju ASV PGA tūrē, kur daļa golferu piekristu drīzai ierobežojumu ieviešanai, vēstīja "Golf Channel". Ziemeļīrs Graeme McDowell atzina, ka acīmredzams trauksmes zvans bija Sentendrjūsas 17. bedrītes starta vietas atvirzīšana 50 jardu atpakaļ. "Vienu no pasaulē ikoniskākajām bedrītēm saplosa un to jāizdomā no jauna, jo puiši sit pārāk tālu," sacīja McDowell.

Pagaidām ierosinājums ir tīri hipotētisks, un noteikti tam būs arī oponenti. Piemēram, Jamie Lovemark vidēji no tee sit 302 jardus, un viņš uzskata, ka ierobežotas jaudas bumbiņu ieviešana mazinās skatītāju interesi, jo golfa fani grib redzēt to, ko paši nespēj. Un iespaidīga sitiena distance ir acīmredzamākais tūres spēlētāja prasmju apliecinājums. 

Tomēr kopumā tūres spēlētāju nostāja vismaz pagaidām nav noraidoša. Charl Schwartzel atbalsta mazākas jaudas bumbiņu izmantošanu arī tādēļ, ka tas paātrinās spēli, un mazākas staigājamās distances dēļ raundu atkal varēs izspēlēt trīsarpus stundās. Profesionāļi arī saskata interesantu līdzību tenisā, kur Starptautiskā Tenisa federācija ieviesusi dažādu modeļu bumbiņas spēlei atšķirīga ātruma seguma laukumos.

Tādēļ vēl viena iespēja varētu būt atsevišķos turnīros noteikt viena modeļa bumbiņas izmantošanu visiem spēlētājiem. McDowell uzskata, ka diez vai kāds iebildīs, ja tādu nosacījumu ieviesīs "US Masters" izspēlē "Augusta National" laukumā. Turpretim, ja izmaiņas vēlētos ieviest R&A un USGA, sāktos brēkāšana un neapmierinātības izpausmes.

"Kaut kam ir jānotiek. Dažus pasaulē skaistākos laukumus mēs sākam zaudēt kā nepiemērotus. Tie kļūst novecojuši, un tas ir mazliet biedējoši, atzina McDowell.

Pēdējās izmaiņas , 13.03.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē