Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Bez nūju aizstāšanas

Golferiem ar praksi ir gadījies piedzīvot, ka nūja spēles laikā tiek sabojāta, un pēc pašreizējiem noteikumiem tā var tikt aizstāta, ja vien nav apzināti salauzta. Turpretim Noteikumos ieteiktās izmaiņas paredz, ka neatkarīgi no bojājuma iemesliem nūju raundā varēs turpināt izmantot, bet ne aizstāt.

Ieteikto grozījumu autori uzskata, ka jaunais formulējums padarīs Noteikumus vienkāršākus un līdz ar to vieglāk īstenojamus.

Atkritīs nepieciešamība pēc pašreizējos Noteikumos paredzētā izvērtējuma, lai noteiktu, vai nūja ir kļuvusi nederīga spēlei. Ne kurš katrs spēlētājs un pat tiesnesis uz vietas laukumā spētu pieņemt šādu pamatotu spriedumu.

Savukārt jaunie Noteikumi nešķiros, kāda iemesla dēļ nūja tikusi sabojāta. Spēlētājs drīkstēs turpināt to izmantot bojātā stāvoklī, bet aizstāšana būs atļauta tikai gadījumā, ja nūju sabojājusi kāda cita ar spēlētāju nesaistīta persona.

Noteikuma izmaiņas pamatā ir uzskats, ka spēlētājam raunds jāizspēlē pēc iespējas ar tām pašām 14 nūjām, ar kurām spēle sākta.

Pašlaik Noteikumos paredzētā iespēja nūju aizstāt praktiski bija izmantojama tikai augstākā līmeņa profesionāļiem. Taču arī viņi nereti pamanās nūjām uzvelt visu vainu par neizdevušos sitienu un fiziski izrēķināties, tās salaužot sev pret galvu, roku vai kādos citos veidos, kā redzams Golf Channel video.

Pēdējās izmaiņas , 07.03.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē