Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Izmaiņas par labu centimetriem

Nūjas garuma pielietošana dažādos mērījumos spēlē ir iegājusies kā racionāls un ērts risinājums, tomēr R&A un USGA rosina nākamajā Noteikumu izdevumā pāriet uz mērījumiem collās un no tām atvasinātos centimetros. Līdzās citiem argumentiem tiek norādīts, ka garo puteru īpašniekiem vairs nebūs netaisnīgu priekšrocību.

Pašlaik Noteikumi paredz nūju garumu izmantot mērījumos daudzās situācijās:

Vienas nūjas attālumā drīkst nomest bumbiņu atvieglinājumam bez soda, piemēram, traucēkļa un remonta zonas gadījumā. Savukārt divu nūju attālumā bumbiņu atļauts nomest noteiktos atvieglinājumos ar sodu, piemēram, sānu ūdens šķēršļa un nespēlējamas bumbiņas gadījumā.

Divu nūju attālumu arī izmanto, lai noteiktu, cik tālu pēc nomešanas bumbiņa drīkst ripot, lai tā nebūtu jāpārmet.

Tāpat spēles zonu jebkuras bedrītes starta vietā nosaka taisnstūris divu nūju garumā.

Tomēr rosinātās izmaiņas paredz, ka nūju garums mērījumos vairs netiktu izmantots.

Atvieglinājuma zona bumbiņas nomešanā būs 20 collas jeb 50,8 centimetri, kas aizstās vienas nūjas garumu, un 80 collas jeb 203,2 centimetri divu nūju vietā.

Bumbiņu atkārtoti būs jānomet tikai situācijā, ja tā apstāsies ārpus atvieglinājuma zonas, tādējādi nebūs no svara, cik nūju attālumā tā varētu aizripot, lai noteiktu, vai nepieciešams bumbiņu pārmest. 

Arī jebkuras bedrītes starta vietā spēles zona būs 80 collas jeb 203,2 centimetri.

Izmaiņu cēloņi

Mazāka atvieglinājuma zona (ārpus kuras nebūs ļauts bumbiņai nonākt) parasti nozīmēs, ka spēlētājs spēlēs bumbiņu tuvāk tās sākotnējai atrašanās vietai un tuvākajam atvieglinājuma punktam nekā pēc pašreizējiem noteikumiem.

Noteiktas distances ieviešana mērījumos palīdzēs novērst nevēlamas situācijas, piemēram:

Nepastāvīgumu un potenciāli netaisnīgu atvieglinājuma zonas noteikšanu atkarībā no katra spēlētāja nūju garuma. Tostarp tiks likvidētas priekšrocības spēlētājiem ar gariem puteriem.

Sajukumu, kad spēlētājs atvieglinājuma noteikšanai var izmantot divas dažādas nūjas. Piemēram, ar vienu nūju noteikt tuvāko atvieglinājuma punktu un tālāk mērījumā izmantot citu nūju. Toties bumbiņas nomešanas zonas un bumbiņas aizripošanas attāluma mērījumos jāizmanto tikai viena nūja. 

Spēlētājam vairs nebūs iespēju stratēģiskai izvēlei atvieglinājuma zonas noteikšanai ar dažāda garuma nūjām.

Sagaidāms, ka fiksētas mērījuma distances pielietošana būs vienkārša, spēlētājiem uz nūjām atzīmējot 20 collu (50,8 centimetru) un 40 collu (101,6 centimetru) distanci. Tādējādi mērījumos nūjas tik un tā praktiski tiks izmantotas.

Pēdējās izmaiņas , 06.03.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē