Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Ripināšana uz karogu

Viena no būtiskākajām piedāvātajām izmaiņām jaunajā Noteikumu apkopojumā ir iespēja spēlētājam uz grīna ripināt bumbiņu bedrītē, kur atstāts iesprausts karogs. R&A un USGA skaidro, kādēļ piedāvāts šādā situācijā atteikties no soda, ja bumbiņa trāpa pa karoga kātu.

Pašlaik Noteikums 17-3 paredz, ka spēlētājs saņem divu sitienu sodu, ja uz grīna viņa sistā bumbiņa trāpa pa bedrītē iesprausta karoga kātu. 

Savukārt izmaiņas paredz ieviest jaunu Noteikumu 13.2b(3), kas neparedzēs sodu, ja uz grīna spēlēta bumbiņa trāpīs pa bedrītē iesprausta nepieskatīta karoga kātu. Spēlētājam nebūs pienākums izdarīt sitienu, ja nepieskatīts karoga kāts ievietots bedrītē. Izvēle būs spēlētāja ziņā.

Izmaiņu cēloņi

*Iespēja ripināt uz bedrīti ar neizņemtu karogu bez soda draudiem kopumā varētu palīdzēt paātrināt spēli

Piemēram, pašlaik situācijā, ja jāizpilda tāls ripinājums un bedrītes atrašanās vieta bez karoga ir grūti nosakāma, spēlētājam jāgaida kāds, kas pieskatīs karoga kātu, lai gan spēlētājs būtu gatavs spēli turpināt uzreiz.

Spēle paātrināsies arī ļoti īsos ripinājumos, kad spēlētājam nebūs nepieciešamības izņemt no bedrītes karogu un vēlāk to novietot atpakaļ. 

*Ja spēlētājiem nav kediju, pašreizējā Noteikuma redakcija var izraisīt nozīmīgu kavēšanos, piemēram, ja:

Pretinieks vai sāncensis sagrābj smiltis bunkurā, un viņa aiziešanai līdz karogam vajadzīga minūte vai divas.

Citi spēlētāji citu iemeslu dēļ kavējas ceļā uz grīnu,, piemēram, meklē bumbiņu, nevar izšķirties par sitienam nepieciešamo nūju u.tml.

Visiem spēlētājiem grupā jāizpilda tāli ripinājumi, līdz ar to jāstaigā turp un atpakaļ, lai allaž kāds pieskatītu karoga kātu.

*Mača spēlē samazināsies strīda iespēja, ja spēlētājs pieskata karoga kātu savam pretiniekiem, bet kavējas to izņemt un bumbiņa trāpa pa karoga kātu

*Kopumā uzskata, ka Noteikuma izmaiņas neradīs spēlētājam papildu priekšrocības

Dažkāt bumbiņa trāpa pa karoga kātu un atlec tālāk no bedrītes, lai gan būtu iekritusi bedrītē, ja ne karoga kāts.

Citkārt karoga kāts var apturēt bumbiņu un izraisīt tās iekrišanu bedrītē, lai gan bumbiņa nenonāktu bedrītē, ja ne karoga kāts.

Pēdējās izmaiņas , 02.03.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē