Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Skaidra bilde uz grīna

PGA golfa gadatirgus Orlando ik gadu pārsteidz ar dažādiem jaunumiem, tostarp tādiem, kuru nākotnes liktenis ir miglā tīts, tomēr tie tik ļoti atšķiras no saviem priekštečiem, ka piesaista uzmanību pat tikai ar savu neordināro izskatu. Piemēram, caurspīdīgais leduskluča jeb "IceBlock" puteris.

Šveices ķirurga Daniel a Wengen radītā ripināšanas nūja piedāvā radikāli izmainīt puterēšanas procesu. Pateicoties pamatīgajai un gandrīz puskilo smagajai caurspīdīga materiāla galvai, nūja var stāvēt vertikāli uz grīna, kamēr spēlētājs dodas aiz bumbiņas pārliecināties par pareizo ripināšanas līniju un atbilstoši vajadzībām pieregulē putera pozīciju pirms sitiena izdarīšanas.

Golfera ziņā gan paliek nostāties pietiekami pareizi un vēzēt nūju pa izvēlēto līniju, jo roku un ķermeņa kustības pašam vien būs jāsavalda. Lai palīdzētu noorientēt putera galvu, uz tā izvietotas arī vairākas marķējuma zīmes.

Jārēķinās arī ar to, ka puteris pats paklausīgi stāvēs tikai uz puslīdz plakanas grīna virsmas, bet dažādi tās liekumi var piespiest izvēlēties citu sitiena izpildīšanas rituālu. Arī spirgtāks vējiņš, iespējams, mazinās prieku par 250 dolāru vērto pirkumu. R&A nūju ir atzinusi par noteikumiem atbilstošu.

Pēdējās izmaiņas , 26.01.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē