Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

LPGA ar 186.numuru

Gatavojoties jaunajai sezonai, LPGA publicējusi tūres spēlētāju prioritātes rangu 2017.gadam jeb, pareizāk sakot, tā sākuma daļai. Pirmā LPGA kategoriju ieguvusī Latvijas golfere Krista Puisīte prioritātes rangā ierindota 186.vietā proporcionāli kvalifikācijas turnīrā sasniegtajai pozīcijai.

Neiedziļinoties dažādās niansēs, LPGA līdzšinējā sistēma vienkāršoti izskatās šādi,- parasti katrā turnīrā piedalās 144 spēlētājas, no tām 140 golferes pēc prioritātes ranga, plus divas vietējās kvalifikācijas labākās dalībnieces un divas sponsoru ielūgumu īpašnieces. Tādējādi 186.vieta tūres prioritātes rangā nozīmē, ka iekļūšanai turnīra dalībnieču vidū jāsagaida 46 augstāk ierindotu spēlētāju atteikums. Ar 17.kategoriju prioritātes rangā golferes ierindotas no 156. līdz 186.vietai.

Pērn 17.dalības kategoriju nodrošinājušo spēlētāju vidū zemākais numurs prioritātes rangā bija 183., taču jāņem vērā, ka katras golferes iespējas piedalīties sacensībās var ietekmēt arī citi personiski faktori, tādēļ aizrauties ar prognozēm nav diez cik lietderīgi. Ar labu spēli golferēm arī ir iespēja izmainīt savu vietu prioritātes rangā - pērnajā sezonā rangs tika pārkārtots divas reizes. 

LPGA apskatnieks Tony Jesselli gan saka, ka 17.kategorijas spēlētājas jaunajā sezonā lielākoties būs sastopamas "Symetra" tūres sacensībās, tomēr 2016.gada sezonas skaitļi liecina, ka gluži bez iespējas uzspēlēt arī augstākā līmeņa tūrē golferes nepaliek. 

Tūres prioritātes rangā ir iekļauta arī Natālija Gulbe - viņai atvēlēta 238.vieta.

LPGA 2017.GADA PRIORITĀTES RANGS

Pēdējās izmaiņas , 20.12.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē