Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Golferi dominē "Forbes" TOP 20

Žurnāla "Forbes" nesen izveidotajā rangā, kur uzskaitīti 20 sportisti, kas karjerā un pēc tās beigām guvuši lielākos finanšu panākumus, proporcionāli visplašāk ir pārstāvēti golfa spēlētāji. TOP 20 sarakstā iekļuva pieci golferi, no kuriem trīs turklāt ierindojās pirmajā četriniekā.

Veidojot rangu, "Forbes" ņēma vērā gan sportistu algas un nopelnītās naudas balvas, gan ienākumus par reklāmas līgumiem un licencēm līdz 2016.gada maijam. Visaugstāk pakāpās par, iespējams, labāko spēlētāju basketbola vēsturē uzskatītais Michael Jordan ar 1,7 miljardu dolāru ienākumiem, taču turpat blakus ir arī golferu trio.

Ar finanšu reitinga mērogiem niecīgu mīnusu attiecībā pret līderi otro vietu ieņem Tiger Woods (1,65 miljardi USD), aiz kura seko Arnold Palmer (1,35 miljardi USD) un Jack Niklaus (1,15 miljardi USD). TOP 20 iekļuva arī Phil Mickelson ar 8.vietu (760 miljoni USD) un labāko duci noslēgušais Greg Norman (680 miljoni USD).

Būtiski, ka topā ir uzkaitīta ne tikai balvu nauda. Piemēram, septembrī aizsaulē aizgājušais 87 gadus vecais Palmer 52 gadus ilgušajā spēlētāja karjerā golfa laukumos  PGA un senioru tūrē naudas balvās saņēma tikai 3,6 miljonus dolāru, bet visu pārējo nodrošināja dažādi reklāmas un licenču līgumi. Savas dzīves pēdējā posmā Palmer ik gadu turpināja saņemt apmēram 40 miljonus dolāru.

Gluži tāpat arī ranga līderis Jordan NBA basketbolista karjerā par spēlēšanu 15 sezonu garumā Čikāgas "Bulls" un Vašingtonas "Wizards" saņēma 93 miljonus dolāru, savukārt pārējos ienākumus arvien turpina nodrošināt citas aktivitātes. Lai gan basketbolista karjeru Jordan noslēdza pirms 13 gadiem, piemēram, šogad viņš saņēma 100 miljonu dolāru tikai no "Nike", kam "Jordan" zīmola basketbola apavi ir viens no topa produktiem.

Savukārt Woods, lai gan ilgāku laiku šķietami bija pazudis no golfa izdevumu pirmajām lapām, komerciālajā apritē arvien bija gana augstu, lai pērn no sponsoru līgumiem saņemtu 45 miljonus dolāru. 

Topā nav iekļauti ienākumi no investīcijām, kā arī uzņēmumu pārdošanas, turklāt būtiski, ka senāko dienu rādītājiem piemērots inflācijas koeficients. Tādējādi uzrādītie skaitļi atbilst šībrīža dolāriem. Ja neņem vērā korekcijas, Tiger Woods ir līderis ar 1,4 miljardiem dolāru un 50 miljonu dolāru pārsvaru pār Jordan.

Pa četriem sportistiem TOP 20 pārstāv basketbolu un boksu, trīs ir futbolisti, divi - autosportisti, bet pa vienam pārstāvim ir tenisam (Rodger Federer) un beisbolam. Visjaunākais topā iekļautais sportists ir 29 gadus vecais futbolists Lionel Messi, kurš ar 520 miljoniem mūsdienu dolāru ierindots 17.vietā.

"Forbes" TOP 20 RANGS

Pēdējās izmaiņas , 15.12.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē