Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Prezidentam vajag, Nicklaus būvē

Ne velti Jack Nicklaus ir viens no pasaulē pieprasītākajiem golfa arhitektiem, kura vadītais uzņēmums veidojis arī "Jūrmala Golf Club" laukumus un darbojies daudzviet pasaulē. Savukārt Turkmenistāna uz pasaules golfa kartes pagaidām ir balts laukums, bet Vidusāzijā lietu kārtība ir cita, un ar valsts prezidenta lēmumu Nicklaus būs krietni jāpstrādā arī tur.

Turkmenistānas prezidents Gurbanguly Berdymukhamedov oktobrī paziņoja, ka vēlas nākamgad gatavu golfa laukumu Āzijas spēlēm. Savukārt Nicklaus apsolīja, ka "Ashgabat Golf Club" tiks uzbūvēts līdz aprīlim, bet spēlējams laukums būs jūlijā. Sagaidāms, ka vēl citi laukumi Turkmenistānā taps pie Kaspijas jūras.

Nedēļas nogalē Nicklaus padalījās iespaidos ar "Golf Channel", sakot, ka īsti nezina, kādēļ Turkmenistānas prezidentam savajadzējās golfa laukumu. Berdymukhamedov zina, ka golfs ir olimpiskais sporta veids un nākamgad Turkmenistāna rīko Āzijas spēles, un līdz tam viņam vajadzīgs gatavs golfa laukums, stāstīja Nicklaus.

Būtiski, ka līdzīgi kā ar hokeja haļļu būvēšanu Turkmenistānas prezidents negrasās visus jaukumus koncentrēt galvaspilsētā Ašgabatā. Berdymukhamedov esot teicis Nicklaus, ka arī golfa laukumus vēlas veidot provincē. 

Vispirms Berdymukhamedov esot vajadzīgs čempionāta golfa laukums, kā arī laukums spēles apgūšanai. Lai prasības izpildītu, Nicklaus jau piecas reizes ir viesojies Turkmenistānā. Viņš arī pastāstīja, ka būvēs golfa laukumus Avazā - tūrisma zonā netālu no Turkmenbaši jeb bijušās Krasnovodskas pilsētas pie Kaspijas jūras, kur atpūtai piemērots klimats ir no aprīļa līdz novembrim. 

Jau tagad Avazā, pēc Nicklaus teiktā, ir 33 pieczvaigžņu viesnīcas, kuras no jūnija līdz septembrim aizņem tikai turkmēņi. Nicklaus gādās, lai arī turkmēņiem būtu spēlējami piejūras links tipa laukumi. 

Tūrisms ne tuvu nav Berdymukhamedov galvenā prioritāte, jo Turkmenistāna pērn izsniedza mazāk nekā 1000 tūrisma vīzu, tomēr līdz ar Avazas reģiona attīstību turkmēņi varētu vairāk pievērsties arī ārzemnieku uzņemšanai.

Pēdējās izmaiņas , 14.12.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē