Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Bez soda par nejaušību

R&A un ASV Golfa asociācija (USGA) vienojās no 2017.gada 1.janvāra sniegt iespēju sacensību Komitejām izmantot jaunu Vietējo noteikumu, kas ļauj nesodīt golferi par nejaušu bumbiņas izkustināšanu uz ripināšanas grīna.

R&A un USGA ieviesīs jauno Vietējo noteikumu visos turnīros, kas ir abu organizāciju pārziņā. Gan R&A, gan USGA pārstāvji ir vienisprātis par izmaiņu nepieciešamību, tādēļ piedāvā tās pielietot jau no 1.janvāra Vietējā noteikuma statusā, nevis gaidīt nākamo pilno Golfa noteikumu redakciju pēc vairākiem gadiem.

No 1.janvāra attiecīgu Vietējo noteikumu ieviesīs arī visas pasaulē lielākās golfa tūres, kas pauda atbalstu ieviestajām izmaiņām.

Ja Komiteja vēlas ieviest attiecīgu Vietējo noteikumu, vēlams sekojošs tā formulējums:

"Noteikumi 18-2, 18-3 un 20-1 tiek sekojoši modificēti: 

Kad spēlētāja bumbiņa ir uz ripināšanas grīna, soda nav, ja bumbiņu vai bumbiņas marķieri nejauši izkustina spēlētājs, viņa partneris, viņa pretinieks vai jebkurš viņu kedijs vai aprīkojums.

Izkustinātā bumbiņa vai bumbiņas marķieris jānovieto atpakaļ pēc Noteikuma 18-2, 18-3 un 20-1.

Vietējais noteikums piemērojams vienīgi gadījumā, ja spēlētāja bumbiņa ir uz ripināšanas grīna un jebkura izkustināšana ir nejauša.

Piezīme: Ja tiek noteikts, ka spēlētāja bumbiņu uz ripināšanas grīna izkustina vējš, ūdens vai kāds cits dabisks cēlonis, piemēram, gravitācija, bumbiņu jāspēlē tās pozīcijā jaunajā atrašanās vietā. Šādos apstākļos izkustinātu bumbiņas marķieri novieto atpakaļ."

Pēdējās izmaiņas , 13.12.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē