Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

LPGA tūre ar lielāku vērienu

Pēc Kristas Puisītes izcīnītās kategorijas dalībai LPGA tūrē 2017.gadā, nākamās sezonas aprises pasaulē prestižākajā dāmu tūrē vairs nav tikai attāli teorētisks jautājums. Dažas dienas pirms tūres pēdējā kvalifikācijas posma sākuma LPGA vadība palepojās ar gaidāmiem jauniem rekordiem.

Nākamajā sezonā LPGA tūrē būs 35 turnīri - par četrām sacensībām vairāk nekā šogad, savukārt kopējais balvu fonds sasniegs jaunu rekordu ar 67,35 miljoniem dolāru. Balvu naudas kopējais apjoms pieaugs par vairāk nekā četriem miljoniem dolāru, paziņoja tūres komisārs Mike Whan. 

Cik daudzos turnīros būs iespēja spēlēt Kristai, šobrīd vēl ir pāragri kalkulēt, un to ietekmēs dažādi apstākļi. Ja paraugās uz aizvadītās sezonas statistiku, golferes, kuras pirms gada bija 17.kategorijas saraksta tālākajā galā tāpat kā nākamajā sezonā būs Krista, spēlēja apmēram no trim līdz 10 turnīriem. 

No LPGA tūri papildinājušajiem turnīriem divi būs ASV, bet citviet pasaulē klāt nāks Skotijas un Jaunzēlandes "Open", kas būs arī Dāmu Eiropas tūres (LET) kalendārā. Sagaidāms, ka tas izmainīs lietu kārtību LET tūrē, jo ierasti gada sākumā rīkotais Jaunzēlandes "Open" nākamgad notiks septembra beigās.

Ķīnas ekonomikas iespaidīgās iespējas atstās iespaidu arī uz LPGA tūri, kas parakstīja līgumu uz 10 gadiem ar interneta tirdzniecības uzņēmuma "Alibaba Group" sporta atzaru "Alisports". Ik gadu vienu turnīru sadarbībā ar Ķīnas dāmu tūri un vietējo golfa federāciju rīkos Ķīnas kontinentālajā daļā, kā arī tāpat kā līdz šim notiks turnīrs Hainaņas salā. 

Garajā sacensību sarakstā LPGA tūrē būs arī kopš 2012.gada pirmais match-play turnīrs, kas notiks maijā Meksikā, taču tikai ar 64 spēlētāju dalību. 

Pēdējās izmaiņas , 06.12.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē