Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Sprints vai garā distance?

LPGA sezonas noslēgums ASV raisījis pārdomas par golfa iespējām arī turpmāk būt sporta veidam, kas tradicionāli tiek uzskatīts par piemērotu dažāda vecuma spēlētājiem augstāko panākumu gūšanai. Aizvadītā sezona LPGA tūrē iezīmēja absolūtu jaunās paaudzes dominanci.

Zīmīgs ir skaitlis, ka vidējais uzvarētāju vecums LPGA tūrē šosezon bija 22,3 gadi. Tikai vienā tūres oficiālajā kalendārā iekļautajā turnīrā uzvarēja 30 gadu robežu sasniegusi spēlētāja. Turpretim septiņas čempiones nebija vecākas par 19 gadiem, bet vēl 26 uzvarētājas iekļāvās U-23 vecuma kategorijā.

Golfa eksperti diskusijā "Golf Channel" televīzijā atturējās no striktiem secinājumiem, ko tas nozīmē pasaulē prestižākās tūres nākotnei. Golfa Slavas zālē uzņemtā austrāliete Karrie Webb, kura 41 gada vecumā ir LPGA uzvarām bagātākā aktīvi spēlējošā golfere, vien pauda, ka nav zināms, cik ilga un spoža būs jauno uzvarētāju karjera profesionālajā golfā.

Ja spilgtākais posms karjerā ir līdz 10 gadiem ilgs, tad kas notiks ar golferēm, kuras augstākajā līmenī sevi pieteica jau 16 gadu vecumā? Vai spēlētājām saglabāsies motivācija arī trešā gadu desmita vidū, kas teorētiski vēl pat nebūtu karjeras pilnbrieds? Pagaidām atbildes ir piesardzīgas, vien sakot, ka laiks visu parādīs un saliks pa vietām. 

Vēl viens jautājums Amerikā pēc aizvadītās LPGA sezonas noslēguma ir par pašmāju spēlētāju sniegumu. Gluži bez uzvarām ASV nav palikusi, taču dominē citas valstis gan no Āzijas, gan Eiropas. Viedokļi ir dažādi, bet apskatnieki gandrīz ir vienisprātis, ka amerikānietēm trūkst motivācijas un cīņasspara. Tiek arī atgādināts, ka ASV, neraugoties uz plašām sieviešu golfa attīstības iespējām, atšķirībā no konkurentēm nav mērķtiecīgas augstu sasniegumu attīstības programmas.

Pēdējās izmaiņas , 22.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē