Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Jauni modeļi, jauna uzvara

Jordan Spieth svētdien gūtā uzvara Austrālijas "Open" turnīrā papildu ievērību izpelnījās ar diviem jaunumiem - amerikānis pirmoreiz spēlēja ar jaunu "Titleist" dzelžu komplektu, kā arī jauna prototipa bumbiņu, kas pirmoreiz tūrē tika atrādīta pirms trim nedēļām.

"Royal Sydney Golf Club" laukumā Spieth četru dienu summā nospēlēja ar -12 zem PAR tāpat kā mājinieki Ashley Hall un Cameron Smith, taču bija pārāks pārspēlē, kas viņam nodrošināja pēdējos trijos gados otro Austrālijas "Open" titulu.

Uzvaru pārspēlē Spieth nodrošināja ar trīsmetrīgu bērdija ripinājumu, un golfa tehnisko lietu vērotājiem nepalika nepamanīts, ka čempions pirmoreiz spēlēja ar jauno "Titleist Pro V1x" prototipa bumbiņu. Spieth kļuva par pirmo golferi, kuram šī bumbiņa bija tik veiksmīga, ka nodrošināja uzvaru turnīrā.

Turklāt arī iepriekšējo uzvaru Austrālijas "Open" Spieth 2014.gadā nodrošināja ar "Pro V1x" tālaika prototipa bumbiņu, kas tirgū nonāca nākamā gada sākumā. Ar šo bumbiņas modeli Spieth spēlēja nepārtraukti visās nākamajās sacensībās. Jaunā bumbiņa gan nebija vienīgais faktors Spieth jaunākajā uzvarā, jo ar to pašu modeli spēlēja arī līdz pārspēlei tikušais Smith.

Savukārt Spieth somā 714 AP2 dzelžus bija aizstājušas 716 AP2 nūjas. Šī gan nebija pirmā reize, kad Spieth izmēģināja 716 AP2 dzelžus, tomēr iepriekšējais mēģinājums ne tuvu nebija tik veiksmīgs, jo 2015.gadā viņš ar tām nepārvarēja katu "Barclays" turnīrā un nākamajā nedēļā atgriezās pie vecākā modeļa.

Uzvara 2014.gada Austrālijas "Open" bija priekšvēstnesis Spieth izcilai nākamajai sezonai, un golfa apskatnieki jau spriež, vai arī nākamgad gaidāma vēstures atkārtošanās.

Pēdējās izmaiņas , 21.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē