Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropa LPGA fārmtūrē?

Ja vien kāds piedāvātu, LPGA komisārs Mike Whan labprāt Dāmu Eiropas tūri (LET) iekārtotu kā reģionālu apakšorganizāciju pasaulē prestižākajai sieviešu tūrei. Whan uzskata, ka LET tāpat kā "Symetra" tūre būtu labs otrais līmenis, kur golferes spēlētu par iekļūšanu LPGA.

Whan vīzijā LET būtu tūre ar 20 turnīriem sezonā, tostarp 17 sacensībām Eiropā. Taču ambīcijas būtu piezemētākas, nodrošinot katrā turnīrā 250 000 līdz 300 000 dolāru balvu fondu. "Es neietu pēc viena miljona dolāru sponsoriem," "GolfChannel" sacīja LPGA komisārs.

Lielu sajūsmu no LET spēlētājām Whan gan negaidītu, jo apzinās, ka piedāvātais balvu fonds nav diez cik pievilcīgs. "Toties ilgstpējīgs un nodrošina iespēju, piemēram, Dānijā augušai meitenei palikt mājās un spēlēt par iekļūšanu LPGA, nevis 17 vai 18 gadu vecumā doties prom no mājām," savus argumentus izklāstīja Whan.

LPGA komisārs uzskata, ka Eiropas tūrē piecas līdz 10 labākās spēlētājas varētu nopelnīt LPGA tūres karti, bet citas spēlētājas iekļūtu LPGA jaundibinātajā kvalifikācijas sērijā, kas drīzumā jau aizstās ierasto kvalifikācijas skolu. 

LET kalendārā arī šogad ir 20 turnīri, taču daļa ir kopīgi sankcionēti ar LPGA un Austrālijas dāmu profesionālo tūri, tostarp "Evian" čempionāts un Lielbritānijas sieviešu "Open", kur balvu fonds ir miljonos un līdz ar to arī ierobežots starta vietu skaits LET golferēm. Taču pārējos turnīros balvu fonds lielākoties ir lielāks nekā Whan piedāvātajā variantā.

Pēdējās izmaiņas , 14.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē