Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

LPGA pārskata kvalifikācijas sistēmu

Krista Puisīte novembra pēdējā dienā Floridā sāks izšķirošo kvalifikācijas posmu cīņā par LPGA tūres karti. Ļoti iespējams, ka tā arī būs pēdējā reize, kad tiks izspēlēts pašreizējais kvalifikācijas skolas formāts, jo sagaidāms, ka nākamgad pretendentes par vietu prestižākajā tūrē sacentīsies jau pēc citas sistēmas.

LPGA vadība plāno likvidēt Q-skolu, tā vietā ieviešot Q-sēriju, vēstīja "Golf Channel". Kvalifikācijas sērijā būtu divi līdz trīs turnīri vienā reģionā pāris, trīs nedēļu laikā ar rezultātu uzskaiti kopvērtējumā un 300 līdz 500 tūkstošu dolāru balvu fondu. Šādi varētu sadalīt apmēram 35-50 tūres kartes. 

Te gan jāpiebilst, ka plāns ir tikai tapšanas stadijā, un tajā var būt dažādas korekcijas, tomēr izskatās, ka piecu dienu turnīru kvalifikācijas pēdējā posmā LPGA drīzā nākotnē vairs neuzskata par piemērotu risinājumu.

Sagaidāms, ka tikt spēlēt Q-sērijā varēs pa trim ceļiem. Viena iespēja ir "Symetra" tūres kopvērtējumā iegūt 11. līdz 25. vai 30.vietu. Vēl plānots uzaicināt LPGA tūres sezonā ārpus TOP 100 palikušās spēlētājas, kā arī citas pasaules ranga TOP 100 golferes, kurām piešķirs uzaicinājumu. Bet nu pagaidām tās vairāk ir aptuvenas skices formātā, ko LPGA vadība vēlas mainīt.

Pēdējās izmaiņas , 26.10.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē