Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunu kārdinājumu meklējumos

Kā golfu padarīt pievilcīgāku un ar izklaides elementu piesaistīt ne tikai tos skatītājus, kuri aizrautīgi seko 72 bedrīšu turnīriem četru dienu garumā? Eiropas tūres vadītājs Keith Pelley jau ieviesis vairākus jauninājumus, kas izmēģināti gan šonedēļ pirms "British Masters", gan debitēs februārī Austrālijā.

Iesildoties pirms nedēļas nogalē "The Grove" laukumā paredzētā "British Masters", otrdien vakarā tika izspēlēts "Hero Challenge" - astoņu golferu izslēgšanas mačs PAR 3 bedrītē. Spilgtām iluminācijām un pirotehnikas iespēju demonstrējumiem bagātajā pasākumā 2200 skatītāju bija liecinieki francūža Alexander Levy uzvarai finālā par Zviedrijas golferi Alex Noren. Uzvarētājs saņēma 10 000 mārciņu, kas tiks labdarībai.

Savukārt septembrī Eiropas tūre paziņoja, ka februāra otrajā pusē Pērtā "Lake Karrinyup Country Club" laukumā notiks "World Super 6" turnīrs, kur pēc trīs raundu ierastas spēles uzvarētāju turpinājumā noteiks 24 dalībnieki, kas cīņu turpinās pēc izslēgšanas sistēmas sešu bedrīšu izspēlē katrā kārtā. Turnīra pusceļā pēc 36 bedrītēm paredzēts kats atbilstoši standarta noteikumiem, bet pēc trešā raunda izspēles cīņu turpinās 24 labākie. Turnīra match-play daļā paredzēta īpaša 90 metru bedrīte, kur noteiks dueļa uzvarētāju neizšķirta gadījumā.

Eiropas tūrē sagaida, ka tas palīdzēs golfam uzrunāt plašāku auditoriju, tajā pašā laikā saglabājot spēles tradīcijas. Idejas piekritēju vidū ir arī Lee Westwood, kurš uzskata, ka jaunais formāts varētu uzrunāt jauniešus, kas vēl nav izlēmuši, kurā sporta veidā doties. Westwood atgādināja, ka saīsināta formāta spēles ir arī kriketā un regbijā, un golfs varētu tiem pievienoties.

Pelley tikmēr ir apņēmies risināt arī klasiskas golfa problēmas un paātrināt spēles ritējumu. Pērn darbu tūrē sākušais kanādietis grib 18 bedrīšu raunda izspēles laiku samazināt par 15 minūtēm.

Pēdējās izmaiņas , 12.10.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē