Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pieci gadi bonusā

Golfu spēlējoši cilvēki var rēķināties ar nozīmīgu priekšrocību - viņu dzīves ilgums ir līdz pieciem gadiem ilgāks nekā tiem, kas spēlei nav pievērsušies, liecina "British Journal of Sports Medicine" publicētais pētījums. Jo vecāks golferis, jo būtiskāk golfa spēle pozitīvi ietekmē dažādus veselības aspektus.

Edinburgas universitātes veselības pētījumu centra speciālisti pārliecinājās, ka regulāra golfa spēlēšana ļauj pilnīgi nodrošināt nepieciešamās fiziskās aktivitātes. Pētnieki ir pārliecināti, ka golfs palīdz izvairīties no 40 hroniskām slimībām, kā arī uzlabo psihisko veselību.

Turklāt golfs uzlabo līdzsvara sajūtu, muskuļu spēku, stiprina sirds un asinsvadu, kā arī elpošanas ceļu veselību un veicina vielmaiņu. Golfs var palīdzēt arī tiem, kuri cieš no dažādām hroniskām vainām - sirds slimībām, otrā tipa diabēta, resnās zarnas un krūts vēža, kā arī insulta.

Ir pierādījumi, ka golferi dzīvo ilgāk nekā negolferi, un viņiem ir zemāks holesterīna līmenis, labāka ķermeņa konstitūcija, augstāks pašnovērtējums un pašcieņa, pētījuma atskaitē pavēstīja Edinburgas universitātes veselības pētījumu centra pārstāvis doktors Andrew Murray.

Speciālisti konstatēja, ka golferis 18 bedrīšu raundā sadedzina vismaz 500 kaloriju un staigājot nosoļo līdz pat 13 kilometriem. Pat tie, kuri spēlē izmanto kartus, kājām nostaigā līdz sešiem kilometriem.

Pētījums tapa Pasaules Golfa fonda projekta "Golfs un veselība" ietvaros. Projekta sūtnis un trīskārtējais "Major" turnīru uzvarētājs Padraig Harrington uzsvēra, ka pētījuma rezultāti viņu neizbrīna, jo tikai apliecina paša redzēto, kas tagad ieguvis oficiāli zinātniskas aprises.

Pēdējās izmaiņas , 06.10.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē