Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Viens sitiens - un "Porsche"

Vēsturiska mirkļa liecinieki Latvijas golfa pārdesmit gadu ilgajā vēsturē sestdien bija Kazahstānas vēstnieka un Rietumu bankas kausa izcīņas dalībnieki - ar vienu precīzu sitienu "Viesturu" laukuma 7.bedrītē Rolandas Gaidys kļuva par "Porsche" spēkrata īpašnieku! Turklāt tas nebija lietuvieša vienīgais īgls, un savā veiksmīgākajā dienā viņš kļuva arī par turnīra uzvarētāju.

Liktenim labpatikās, ka bumbiņa pēc Gaidys sitiena ceļu bedrītē atrada ne tajā klasiskākajā veidā, uz brīdi samulsinot gan viņu pašu, gan flaita biedrus, kā arī pārsteidzot nedaudzos skatītājus pie bedrītes, kur lieciniekos bija arī pats turnīra saimnieks Kazahstānas vēstnieks Bauržans Muhamedžanovs.

Sitot no tee ar 5.dzelzi, Gaidys priecājās par teicamo bumbiņas lidojuma līniju, taču teorētiski sitiens būtu bijis par tālu, ja ne karoga kāts. Atsitusies uz grīna, bumbiņa veica augstu palēcienu, atsitās pret karoga kāta galu un nokrita turpat lejup, kur pēc pāris centimetru paripošanas apstājās bedrītē.

Gaidys vēlāk atzina, ka izsitiena vietā valdījis pamatīgs klusums, jo īsti pārliecināts par bumbiņas atrašanās vietu tobrīd nebija neviens. Arī pašam skaļi paust emocijas šķitis neadekvāti, jo kurš gan varēja pateikt, kur bumbiņa palikusi. Turklāt Gaidys atzina, ka redzēja bumbiņu trāpam pa karoga kātu, un parasti tas neko labu nesola, jo atlēciens mēdz būt visai pamatīgs. Redze pašam veiksmīgā sitiena autoram neesot vis tik diža kā putnam, kura vārdā nosaukta viņa paveiktā izspēle.

Tomēr izrādījās, ka bumbiņai labpaticies trāpīt tieši bedrītē, padarot Gaidys par "Porshe 718 Boxter S" īpašnieku. Apmēram 70 000 eiro vērtā automobiļa nodošana golfera rokās paredzēta trešdien atsevišķā pasākumā, bet līdz tam Gaidys pie spīdīgā spēkrata varēja nofotografēties un saņemt neskaitāmus apsveikumus. Uzvarētājam izdevās arī spilgts spēles noslēgums - no apmēram 80 metriem iesists īgls 4.bedrītē, kas viņam shotgun formāta turnīrā bija pēdējā spēlējamā bedrīte.

Kā atzina gaviļnieks, viņa 20 gadu ilgajā golfera karjerā izdevās pirmais hole in one, turklāt pirmo reizi mūžā viņš arī nospēlēja zem PAR, laukumu izejot ar 67 sitieniem un nodrošinot uzvarētāja kausu sitienu spēles vērtējumā. Gaidys bija labākais arī kungu pirmajā handikapu grupā, kur no balvām atteicās, jo pats pārstāv "Titleist", un tieši šī golfa aprīkojuma ražotāja inventārs tika dienas veiksminiekiem.

Uzvarētāja balvu kungu spēcīgākajā handikapu grupā saņēma Māris Gulāns par 35 stableford punktu guvumu, bet Gaidys turnīru pabeidza ar 44 iespēlētiem punktiem.

Lietuvas veiksmīgo dienu turpināja arī dāmas - pirmo vietu ar 42 punktiem nodrošināja Renata Narkunaite.

Savukārt kungiem otrajā grupā labākais bija Artemy Mališkovs ar 41 punktu.

Ja arī pirmais hole in one automobilis Latvijā ir izcīnīts, arvien paliek vakanta iespēja kādam vai kādai kļūt par pirmo Latvijas golferi, kam būtu pa spēkam šāds veiksmes brīdis. Cerams, līdz tam paies krietni īsāks laika sprīdis nekā līdz šim.

Pēdējās izmaiņas , 17.09.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē