Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Startā TOP 50

Latvijas golferes Anna Diāna Švanka un Laila Forstmane trešdien Meksikā startēja pasaules amatieru komandu čempionātā, kur pēc pirmās kārtas dala 49.vietu. Turnīrā jārēķinās gan ar teju 500 metru PAR 5 bedrītēm, gan to, ka ilga spēle ir problēma ne tikai handikapa turnīros, kas tiek spēlēti atpūtas režīmā.

Spēlējot "Iberostar Playa Paraiso" laukumā, Švanka 18 bedrītēs sasniedza rezultātu +6virs PAR, savukārt Forstmanes rēķinā bija +15. Līdz ar to komandas rezultāts +21 virs PAR. Nākamo kārtu ceturtdien latvietes spēlēs "Mayakoba el Camaleon" laukumā. Līderes pēc pirmās dienas ar -7 zem PAR ir šveicietes.

Švanka pēc pirmās kārtas atzina, ka PAR 5 bedrītes laukumā bija vienkārši nereālas, bet sacensību raunds, kas ilgst piecas stundas un 40 minūtes, nebūtu īsti pasaules čempionātam piedienīgs. Latvijas komanda čempionātā var pacīnīties par mazliet augstāku vietu, taču nav pamata gaidīt no meitenēm neiespējamo, apzinoties faktisko spēku samēru. Turnīrs turpināsies ar vēl trīs kārtu izspēli un čempiones kļūs zināmas sestdien. Sacensības risinās kūrorta paradīzei līdzīgā vietā, kur apbrīnot palmas, liedagu un saules apspīdētus ūdeņus, taču golferēm tā cīņas arēna, kur jāparāda savas labākās prasmes.

Čempionāts sieviešu komandām pulcējis dalībnieku rekordskaitu - pārstāvētas 55 valstis, tostarp debitantes Bulgārija un Maroka. Jau ierasti plaši ir pārstāvētas ASV augstskolas, un var atgādināt, ka no Amerikas universitātes Meksikā ieradās arī Švanka. Komandas līderei, cerams, nepatraucēs retumis nepaklausīgais vēziens, savukārt Forstmanei jāpārvar garā laukuma izaicinājumi. Meitenes gan var rēķināties ar trenera Kevin Flynn konsultācijām, tomēr lielākoties ar visu jātiek galā pašām.

Gluži nepazīstama vide Latvijas golferēm Meksikā gan nav, jo vismaz daudzas spēlētājas satiktas jau iepriekš dažādos turnīros.

Gandrīz visu valstu komandās ir pa trim spēlētājām, un ik dienu rezultātā ieskaita divus labākos sniegumus. Latvijas komandu tas nostāda nepateicīgākā stāvoklī, bet tāda ir šībrīža situācija, ka Lindu Dobeli augstskola no ASV uz Meksiku nepalaida, bet konkurētspējīgas aizstājējas pašlaik nav. Līdz ar to abām valstsvienības debitantēm pasaules čempionātā jārēķinās ar papildu spiedienu, jo uz trešo ieskaites rezultātu var necerēt, taču cerams, ka meitenes ar šo slogu spēs tikt galā.

Vīriešu komandas spēlēs vēlāk septembrī, bet bez Latvijas piedalīšanās.

Pasaules amatieru komandu čempionāta rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 15.09.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē