Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Vidzemes čempiona lauri Rauzam

Aizvadītajā nedēļas nogalē golfa laukumā “Avoti” pie Valmieras 18. Vidzemes čempionātā, aizstāvot iepriekšējā gada titulus, par Vidzemes čempionu un Vidzemes kausa īpašnieku kļuva Gundars Rauza no Gulbenes. Dāmām par pirmo Vidzemes čempioni kļuve rīdziniece Ginta Ozoliņa, savukārt 17. Vidzemes kausu izcīnīja Ilze Lejniece.

Spītējot drēgnajiem un lietainajiem laikapstākļiem, uz sacensībām bija pulcējušies 45 golferi no visas Vidzemes, kas tradicionāli sacentās ne tikai par Vidzemes  čempionu tituliem golfā, bet arī par 18. Vidzemes kausu, 17.Vidzemes kausu dāmām, 18.Valmieras kausu, 18. Limbažu kausu un 2. Cēsu kausu golfā.

Vidzemes čempiona tituls tika noskaidrots 18 bedrīšu izspēlē pēc sitienu spēles formātā. Labāko rezultātu uzrādīja Rauza, kuºš laukumu izgāja ar 72 sitieniem (+8 virs PAR). Otro vietu ieguva valmierietis – Ainārs Počs (75 sitieni), bet trešais – Jānis Upenieks (77).


Par 18. Vidzemes kausu bija iespēja pacīnīties jebkuram, kurš laukumu spētu iziet zem sava handikapa, jo sacensību formāts paredzēja HCP neto spēli 18 bedrītēs. Šajā kategorijā pirmo trīs vietu ieguvēji visi laukumu izgāja ar -2 zem sava handikapa. Sekojot tradīcijām, par pirmo vietu notika pārspēle, kurā savu meistarību vēlreiz apliecināja Rauza, izcīnot šo kausu otro gadu pēc kārtas. Otrajā un trešajā vietā ierindojās Valmieras puses golferi Jānis Mincāns un Kristers Taims.

Ņemot vērā daiļā dzimuma golferu aktivitāti, šogad tika izspēlēts 1. Vidzemes čempionāts dāmām. Titula īpašnieci noskaidrota sitienu spēlē, un par pirmo čempioni kļuva Ginta Ozoliņa (85 sitieni), otrajā vietā – Vizma Pūce (95 sitieni), bet trešajā - Ingrīda Pīlādze (96 sitieni). 

Dāmām Vidzemes kauss tika izspēlēts 17. gadu pēc kārtas un to šogad izcīnīja Ilze Lejniece (65 neto punkti,+1). Tikai vienu punktu atpaklika iepriekšējā gada kausa ieguvēja Sanda Sēne - viņa otrajā vietā (66), bet trešajā vietā ar 67 neto punktiem ierindojās Ginta Ozoliņa.

Valmieras kausa izcīņā piedalījās spēlētāji, kuriem Valmierā vai tās apkārtnē ir dzīvesvieta, darbs vai īpašumi un tas tika izspēlēts HCP neto formātā (pirmajās deviņās bedrītēs), no sitienu spēles rezultāta atņemot pusi spēlētāja handikapa. Valmieras kausu izcīnīja Ainārs Počs. Otrajā vietā – Jānis Mincāns, bet trešais – Jānis Upenieks. 

Līdzīgi kā Valmieras kausu arī Limbažu kausu izspēlēja starp spēlētājiem, kas dzīvo, strādā Limbažos, vai kam Limbažos ir īpašums. Labākais šajā kategorija bija Arvīds Pīlādzis.

Otro gadu pēc kārtas Cēsu kausā par uzvaru varēja cīnīties labāko rezultātu īpašnieki pēc 18 bedrīšu neto rezultātiem, kam pieder īpašumi vai kas strādā Cēsīs. Cēsu kausu kungiem ieguva Kristers Taims,  2.vietā -  Aivis Vegers, 3. vietā – Guy Marksell.  Dāmām pie ieraksta uz ceļojošā Cēsu golfa kausa tika Vizma Pūce.

Specbalvu no restorāna “Rossini” par tuvāko sitienu 4./13. bedrītē saņēma Normunds Sams, bet par tālāko sitienu 9./18. bedrītē – Jānis Upenieks.

Dienu vēlāk turpat “Avotos” norisinājās 6. Vidzemes čempionāts un 6. Vidzemes kauss golfā pāru spēlē. Uz turnīru bija pulcējušies 34 dalībnieki, kas uzvarētājus abās kategorijās noskaidroja, izspēlējot 18 bedrītes, pa pāriem spēlējot labāko bumbiņu scramble formātā. Par čempioniem pāru spēlē šogad kļuva kļuva Ainārs Počs un Andris Bergmanis, kuri laukumu izgāja ar 63 sitieniem (-1 zem laukuma PAR). Otro vietu dalīja siguldieši Māris Zaķītis / Gunta Zaķīte un Juris Jonaitis / Vita Jonaite – abiem pāriem 65 sitieni (+1 virs laukuma PAR).

Vidzemes kausa izcīņā pāru spēlē uzvarētāji tika noskaidroti, no spēlētāja rezultāta atņemot abu sēlētāju HCP summu dalītu ar 6. Šajā kategorijā labāko rezultātu uzrādīja un kausu ieguva Vita un Juris Jonaiši, otrajā vietā Ainārs Počs un Andris Bergmanis, bet trešajā vietā – Māris un Gunta Zaķīši.

Jāatzīmē, ka īpašī veiksmīga diena izrādījās Aināram Počam, kas gandarījuma bedrītes izspēlē, no 85 metru attāluma bumbiņu raidīja bedrītē ar pirmo sitienu – hole in one.

Informāciju sagatavoja:
Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 16.08.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē