Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Rose olimpiskie lauri

Brits Justin Rose svētdien Riodežaneiro kļuva par 112 gados pirmo golferi, kas izcīnīja zelta medaļu olimpiskajās spēlēs. Golfa atgriešanās olimpisko spēļu apritē izvērtās itin veiksmīga, jo, uzlabojoties laikapstākļiem, turnīrs svētdien pulcēja daudz skatītāju, kuri redzēja spraigu cīņu par uzvaru. 

Rose četru dienu summā nospēlēja ar 268 sitieniem jeb -16 sitieniem zem PAR un par diviem sitieniem apsteidza nesen "British Open" uzvarējušo zviedru Henrik Stenson. Golfā neierastu bronzas medaļu nodrošināja amerikānis Matt Kuchar ar -13 zem PAR.

Vēl pēdējās bedrītes izspēlē Rose un Stenson ar vienādu rezultātu bija vienlīdz tuvu uzvarai, un olimpiskais zelts praktiski tika izspēlēts 18.bedrītē pitch&putt formātā. Zviedrs pieļāva izšķirošu kļūdu, un pēc trešā sitiena viņa bumbiņa palika teju 10 metru no karoga. Tupretim Rose pielika bumbiņu pusmetru no bedrītes. Stenson turpināja ar trim ripinājumiem, toties čempions turnīru pabeidza olimpiskā stilā ar vienkāršu bērdija putu.

Līdz šim pēdējoreiz golfs olimpisko spēļu programmā bija 1904.gadā Sentlūisā.

Dāmu konkurencē olimpiskās godalgas izspēlēs nākamnenedēļ, bet kungu mačiem klātienē sekoja arī Latvijas Olimpiskās komitejas goda prezidents Vilnis Baltiņš seniors.

Pēdējās izmaiņas , 15.08.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē