Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Mājup ar sudrabu

Par uzvaru Eiropas dāmu "Team Shield" čempionātā sestdien finālā cīnījās Latvijas komanda, tomēr izšķirošajā mačā ar 2:1 pārākas bija turcietes. Savukārt Latvijas kungu komanda izslēgšanas mačos uzvaras neguva un turnīru Ungārijā noslēdza 8.vietā.

Dāmu fināls sākās cerīgi, jo foursome mačā Anna Marksa un Anna Diāna Švanka ar 5&4 uzveica Begum Yilmaz un Tugce Erden duetu. Tomēr individuālajos mačos Turcijas golferes bija pārākas - Damla Bilgic ar 5&4 pārspēja Mariju Jučmani, bet Sena Ersoy ar 2&1 bija pārāka par Lindu Dobeli.

Kungi tikmēr pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā Maltai (1:2) pusfinālā par 5.vietu ar 0,5:2,5 piekāpās Turcijai, savukārt mačā par 7.vietu sekoja neveiksme pret Ungāriju (1:2).

Eiropas Golfa asociācijas (EGA) pārstāve turnīrā bija Santa Puče, un viņas teiktais liecina, ka pārbaudījums kalnainajā "Pannonia Golf & Country Club", kur turklāt bija ļoti ātri un piepacelti grīni, izvērtās ļoti nopietns. Ukraiņi ir apņēmušies kungu konkurencē nākamgad Latviju atstāt aiz sevis, un šogad abas komandas kvalifikācijā šķīra tikai viens sitiens, kas Latvijai saglāba vietu astoņniekā. Sacensību rezultāti rāda, ka arī golfa jaunattīstības valstīs daudzviet ir pietiekami nopietns progress, lai neļautos domām par pašsaprotamu noturēšanos pašreizējā līmenī.

Turklāt match-play formāts rada iespējas turnīrā līdzvērtīgāk konkurēt arī tādām komandām, kuras sitienu spēlē varbūt šķirtu lielāka rezultāta starpība. Tādēļ Latvijas meiteņu komandā lieti noderēja pieredzējušāko spēlētāju iesaistīšanās, kas palīdzēja jaunakajām golferēm iedvesmoties. Ja arī kādā mačā varbūt patraucēja pārāk lielā vēlme uzvarēt, pieredze pret nopietnām sāncensēm tika gūta neatsverama. 

Kungu komanda uz turnīru ieradās ar savām otrajām pusēm, un visi izbaudīja Ungārijas jūlija golfu, kad agrā rītā gaiss jau uzkarsis pāri 25 grādiem un spēlētājiem drošības labad tiek izdalīti slapji dvieļi, ar ko atdzesēties. Kā arī nākamgad kungu konkurencē palikt "Team Shield" augstākajā divīzijā un pretendēt uz augstākām vietām, apcerēt varēs vēlāk.

Savukārt Latvijas profesionālei Kristai Puisītei "Symetra" tūres posms nedēļas nogalē Misūri izvērtās neveiksmīgs, un ar +6 (75-75) pēc diviem raundiem kats paliek nesasniegts.

Eiropas "Team Shield" turnīra rezultāti

KUNGI 

DĀMAS

Pēdējās izmaiņas , 30.07.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē