Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Aicinājums senioriem

Latvijas senioru čempionāta dalībnieki šogad labākos noskaidros, spēlējot trijos laukumos, un līdz sacensību sākumam vēl atlikuši nepilni divi mēneši. Latvijas Golfa federācijas (LGF) motivāciju, rīkojot senioriem nozīmīgāko turnīru vairākos laukumos, uzrunā golferiem skaidro LGF prezidents Vilis Krištopans, vienlaicīgi mudinot nolikuma prasībām atbilstošus spēlētājus atbalstīt jauno iniciatīvu.

Vilis Krištopans: "Latvijas Golfa federācija pavasarī nolēma Latvijas atklāto senioru čempionātu šogad rīkot trijos laukumos - "Avotos", "Reiņa trasē" un "Viesturos". Skaidri apzinoties iespējamos izaicinājumus, LGF lēmuma pieņemšanā vadījās arī pēc nozīmīgās atdeves, ko sniegtu viena no sezonas galvenajiem turnīriem sarīkošana vairākos laukumos ārpus Rīgas.

"Avotos" un "Reiņa trasē" īpašnieki ir godam pildījuši apņemšanos turpināt laukumu attīstību, kas ir nozīmīgi visa Latvijas golfa progresam un lielākai atpazīstamībai. Laukumi ir pārbūvēti, paplašināti un atbilstoši sagatavoti, lai cienīgi uzņemtu nacionālā čempionāta mēroga sacensības.

Tādējādi senioru čempionāta dalībniekiem ir iespēja ar savu pieteikumu apliecināt atbalstu golfa attīstībai Latvijā un sniegt savu artavu spēles popularizēšanā. Čempionāta sarīkošana trijos laukumos turklāt līdzsvaro pretendentu izredzes, jo neparedz priekšrocības biežāk kādā atsevišķā laukumā spēlējošiem golferiem. 

Piedaloties senioru čempionātā laukumos ārpus Rīgas, gan golferi, gan LGF izrādītu pienācīgu cieņu Jānim Matisonam par paveikto milzu darbu "Avotos" un Olavam Legzdiņam par ieguldījumu "Reiņa trases" attīstībā. Latvijā ir jau četri deviņu bedrīšu laukumi, arī Tukumā, un nenovērtēsim par zemu jau sasniegto. 

Dalība Latvijas senioru čempionātā un spēlēšana dažādos laukumos veicinās arī golferu meistarību un mudinās sasniegt arvien augstāku spēles līmeni. Tas tuvinās brīdi, kad Latvija būs pilntiesīgi pārstāvēta arī Eiropas komandu senioru čempionātā. Tādēļ aicinu ikvienu potenciālo senioru čempionāta dalībnieku nepalaist garām iespēju tikties sportiskā gaisotnē trijos lieliskos Latvijas laukumos un savu vienaudžu konkurencē noteikt Latvijā spēcīgākos spēlētājus".

Latvijas atklātais senioru čempionāts risināsies no 9. līdz 11.septembrim secīgi "Reiņa trasē", "Avotos" un "Viesturos". Senioriem vecuma grupā 65+ un dāmām paredzēts spēlēt divas pēdējās sacensību dienas.

Visas sacensību nianses aplūkojamas zemāk nolikumā. Pieteikšanās, aizpildot ANKETU, kas jānosūta info@golf.lv līdz 31.augustam.

LATVIJAS SENIORU ČEMPIONĀTS 2016

9. septembrī Reiņa trase GL

10. septembrī Avoti GL

11. septembrī Viesturi GL

Pieteikšanās sacensībām un dalības maksa

Pieteikuma forma (skat. pielikumā) ir jāaizpilda un jānosūta uz e-pasta adresi info@golf.lv līdz 2016.gada 31. augusta plkst 23:59. Pieteikums bez samaksātas dalības maksas netiek izskatīts. Dalības maksa EUR 80*. Dalības maksa ietver spēles maksu, treniņlaukuma bumbiņu žetonu sacensību dienā. Spēlētājiem sacensību dienā tiks nodrošināts dzeramais ūdens, augļi.

*Seniorēm (-iem), kas spēlē 2 dienas - dalības maksa EUR 60.

Maksa par treniņraundu EUR 10, kas jāsamaksā attiecīgā golfa kluba recepcijā pirms spēles.

Spēlētājiem pašiem jāpiesaka sava treniņraunda laiks

Avoti GL pa tālruni 29499342 vai e-pastu info@avoti.com.

Reiņa trase GL pa tālruni 29272255 vai e-pastu administracija@reinatrase.lv

Viesturi GL pa tālruni 26444390 vai golfclub@golfsviesturi.lv

Starta laiki tiks publicēti 6. septembrī plkst.12:00 www.golf.lv

Sacensību nolikums

1. VISPĀRĪGI

1.1. Spēles formāts

Sacensības norisinās saskaņā ar Golfa noteikumiem (apstiprināti R&A Rules Limited un ASV Golfa asociācijā spēkā no 2016.gada), vietējiem noteikumiem un šo sacensību nolikumu. Sacensības notiek sitienu formātā. Atbilstoši vecuma grupai tiek izpēlēts paredzētais bedrīšu skaits divās vai trīs dienās. Jebkuru neskaidrību gadījumā piemērojami oficiālā Golfa noteikumu izdevumā ietverti golfa noteikumu, definīciju un vadlīniju skaidrojumi orģinālvalodā (angļu).

1.2. Sacensību dalībnieki

Sacensībās var piedalīties spēlētāji (dāmas un kungi atsevišķā konkurencē), kuri atbilst Amatieru statusa noteikumiem. Spēlētājiem ir jābūt reģistrētiem (licenzētiem) Latvijas Golfa federācijā.

Sacensību dalībnieki :

 *kungi, kuri ir sasnieguši 50 gadu vecumu uz pirmo sacensību dienu (09.09.2016.) plkst.00:00;

 *kungi, kuri ir sasnieguši 65 gadu vecumu uz pirmo sacensību dienu (10.09.2016.) plkst.00:00;

 *dāmas, kuras sasniegušas 50 gadu vecumu uz pirmo sacensību dienu (10.09.2016.) plkst. 00:00.

UZMANĪBU! Latvijas seniora titula pretendentiem ir jāizspēlē 54 bedrītes (3 dienas, katru dienu 18 bedrītes).

Atkarībā no spēlētāju skaita sacensību dienās būs Shotgun starts vai starts no 1. tee, saskaņā ar izlozi. Shotgun starta laiki sacensību dienās 9:00 un 14:30. Informācija tiks publicēta 6. septembrī plkst. 12:00 www.golf.lv

1.3. Dalībnieku skaits

Maksimālais spēlētāju skaits ir 72 (ja ir vairāk nekā 36 dalībnieki, tad spēlētāji tiek izlozēti grupās, kur viena grupa spēlē rīta raundu, bet otra pēcpusdienas raundu).

Grupa  Kungi 50 +  Kungi 65+  Dāmas 50+
Tee  Zilās  Zilās  Sarkanās
Reiņa trase
Tee
09.09.2016.
Dzeltenās
   
Avoti
Tee
10.09.2016.
Dzeltenās
10.09.2016.
Dzeltenās
10.09.2016.
Sarkanās
Viesturi
Tee
11.09.2016.
Zilās
11.09.2016.
Zilās
11.09.2016.
Sarkanās

Ja pieteikumu skaits pārsniedz maksimālo spēlētāju skaitu, priekšroka tiek sniegta spēlētājiem ar zemāku handikapu.

1.4. Kediji

Kediji ir atļauti. Spēlētāji var saņemt padomus vienīgi Golfa noteikumos paredzētajā kārtībā. Par kediju var būt jebkura persona, kura saskaņā ar Golfa noteikumiem, nav profesionāls golferis. Spēlētājs ir atbildīgs par kedija rīcību.

1.5. Vietu sadalīšana

Latvijas Senioru čempionāta vietu sadalījums kungiem tiek noteikts pēc trīs dienu rezultātu summas (9.-11.09.).

Latvijas Senioru vietu sadalījums grupā virs 65 gadu vecuma tiek noteikts pēc divu dienu rezultātu summas ( 10. - 11. 09.).

Latvijas Senioru vietu sadalījums dāmām tiek noteikts pēc divu dienu rezultātu summas (10.-11.09.).

Neizšķirta rezultāta gadījumā pēc izspēlētiem visiem raundiem, uzvarētājs tiek noteikts pēc pārspēles uz 1. un 9. bedrītes (summā pēc sitienu skaita). Pārspēle tiek uzsākta nekavējoties, tiklīdz spēli ir pabeigusi pēdējā spēlētāju grupa. Spēlētājs ar mazāko sitienu skaitu pēc papildus divu bedrīšu izspēles tiek paziņots par uzvarētāju. Gadījumā, ja pēc divu bedrīšu pārspēles rezultāts ir vienāds, pārspēle turpinās līdz uzvarētāja noskaidrošanai.

1.6. Uzvedība laukumā

Spēlētāju un kediju pienākums ir demonstrēt augstākās uzvedības normas, pieklājību kā arī uzvesties atbilstoši godīgas spēles principiem.

1.7. Apģērba etiķete

Spēlētājiem jāievēro nolikums, Golfa noteikumi un golfa klubā noteiktās apģērba vadlīnijas.

2. KOMITEJA

2.1. Sacensību komiteja

Latvijas Golfa federācijas (LGF) Sacensību komiteja organizē un nodrošina sacensību norisi kā arī patur tiesības izdarīt grozījumus sacensību nolikumā.

Komiteja ir tiesīga nozīmēt tiesnešus, kuru lēmumi ir uzskatāmi par galīgiem.

2.2. Sacensību pārtraukšana

Sacensību komitejai ir tiesības atcelt, aizturēt vai pārcelt kādu no sacensību posmiem kā arī pieņemt taisnīgu lēmumu par sacensību rezultātu sasniegšanu.

Signāls spēles apturēšanai bīstamu apstākļu dēļ:

Pārtraukt spēli nekavējoties: viens garš sirēnas signāls;

Pārtraukt spēli: trīs secīgi sirēnas signāli;

Atsākt spēli: divi īsi sirēnas signāli.

Detalizēts evakuācijas plāns sacensību laikā pieejams sacensību norises vietā.

3. PIETEIKŠANĀS

3.1. Pieteikuma anketa (skat. pielikumā) ir jāaizpilda un jānosūta uz e-pasta adresi info@golf.lv.

Pieteikums bez samaksātas dalības maksas netiek izskatīts. Dalības maksa samaksājama ar bankas pārskaitījumu. Pieteikums bez samaksātas dalības maksas netiek izskatīts. Pieteikums ir oficiāli saņemts, kad sacensību dalībnieka vārds ir publicēts sacensību dalībnieku sarakstā www.golf.lv.

Pieteikumi, kuri saņemti pēc pieteikšanās termiņa beigām, netiek izskatīti. Visus pieteikumus izskata sacensību Komiteja, kurai ir tiesības apstiprināt vai noraidīt jebkuru pieteikumu, vai atcelt apstiprinā- tos pieteikumus bez paskaidrojuma sniegšanas.

3.2. Izstāšanās

Līdz pieteikšanās termiņa beigām, iesniedzot rakstisku paziņojumu, iespējams atsaukt savu pieteikumu un saņemt atpakaļ dalības maksu. Izstājoties pēc pieteikšanās termiņa beigām, dalības maksa netiek atgriezta, izņemot gadījumus, kad spēlētājs ir rezervistu sarakstā vai izstājas saskaņā ar ārsta norādījumiem (nepieciešams uzrādīt ārsta izziņa). Atkārtoti pieteikumi netiek izskatīti.

4. TRENIŅRAUNDS UN TRENIŅI

4.1. Treniņraunds

Treniņraunda laikā spēlētājs drīkst izspēlēt tikai vienu bumbiņu, izņemot:

a) gadījumā, ja spēlētājs netrāpa bumbiņu uz grīna;

b) gadījumos, kad piemērojami Golfa noteikumi (piem.:provizoriskā bumbiņa utml.);

c) uz ripināšanas grīna, čipojot vai spēlējot no bunkura, nekavējot spēli. 

Spēlētājam nekavējoties jāpārtrauc vingrināšanās, ja sekojošā grupa gaida, lai turpinātu spēli.

4.2.Treniņi

Jebkurā sitienu spēles dienā spēlētājs pirms raunda vai pārspēles nedrīkst vingrināties sacensību laukumā. Par noteikuma neievērošanu piemērojamais sods - diskvalifikācija.

Informācija par treniņlaukuma darba laiku sacensību dienās tiks publicēta 6. septembrī plkst. 12:00 www.golf.lv

5. PĀRVIETOŠANĀS

Sacensību laikā spēlētājiem nav atļauts izmantot transportlīdzekļus, izņemot gadījumus, kad nav iespējams citādi un ir saņemta sacensību Komitejas atļauja. Ratiņu izmantošana sacensību laikā ir atļauta, motorizētie ratiņi ir atļauti.

6. GOLFA BUMBIŅAS

Spēlētājiem sacensību laikā ir jāizmanto golfa bumbiņas, kas ir iekļautas aktuālajā R&A atbilstošo golfa bumbiņu sarakstā (skatīt www.randa.org).

Sods par noteikumu pārkāpšanu: Diskvalifikācija.

7. DRAIVERI

Spēlētājam sacensību laikā ir jāizmanto draiveru galvas, kas iekļautas aktuālajā R&A atbilstošo draiveru galvu sarakstā (skatīt www.randa.org).

Sods par noteikumu pārkāpšanu: Diskvalifikācija.

8. ATTĀLUMA NOTEIKŠANA

Spēlētājs drīkst izmantot attāluma mērīšanas ierīces. Ja spēlētājs izmanto attāluma mērīšanas ierīces citiem nolūkiem, piemēram, reljefa izmaiņu, vēja ātruma utt. noteikšanai, tas tiek uzskatīts par noteikuma 14-3 pārkāpumu.

9. SPĒLES TEMPS

9.1. Pieļaujamais spēles laiks

Katrai bedrītei ir paredzēts maksimālais izspēles laiks, pamatojoties uz bedrītes garumu un sarežģītību. Bedrīšu izspēles laika plāns sacensību norises vietā pieejams pirms spēles.

Spēles tempa neievērošana: spēlētāju grupa neievēro spēles tempu, ja tiek pārsniegts bedrīšu izspēlei paredzētais laiks.

9.2. Spēles tempa neievērošanas procedūra:

a) Ja tiek pieņemts lēmums, ka spēlētāju grupa neievēro spēles tempu, tiesnesis informēs individuāli katru grupas spēlētāju par to, ka netiek ievērots spēles temps un tiek uzsākta laika kontrole.

b) Maksimālais pieļaujamais laiks sitienam ir 40 sekundes. Papildus 10 sekundes tiek piešķirtas

spēlētājam sekojošu sitienu izdarīšanai:

• pirmajam sitienam Par 3 bedrītē;

• pirmajam sitienam ar mērķi trāpīt grīnā;

• pirmajam čipa vai ripināšanas sitienam.

Laika uzskaite sākas, kad spēlētājam ir bijis pietiekams laiks, lai sasniegtu savu bumbu un kārta veikt sitienu.

Uz ripināšanas grīna laika uzskaite sākas, kad spēlētājam ir bijis pietiekams laiks pacelt, notīrīt un novietot atpakaļ bumbiņu, izlabot bumbiņas atstātās pēdas un aizvākt kustamos traucēkļus no savas ripināšanas līnijas. Laiks, kuru spēlētājs pavada, nosakot ripināšanas līniju, tiek ieskaitīts sitiena izdarīšanai paredzētajā laikā.

Laika uzskaite tiek pārtraukta brīdī, kad grupa ir atpakaļ spēles pozīcijā un spēlētāji par to attiecīgi tiek informēti.

Piezīme: Dažos gadījumos, vienam vai diviem spēlētājiem trīs spēlētāju grupā var tikt veikta laika uzskaite, bet ne visai grupai.

Sods par noteikumu pārkāpšanu:

1. pārkāpums Tiesnesis brīdina spēlētāju par to, ka atkārtota pārkāpuma gadījumā spēlētājs tiks sodīts;

2. pārkāpums Viens soda sitiens;

3. pārkāpums Divi soda sitieni;

4. pārkāpums Diskvalifikācija.

9.3. Spēles tempa atkārtota neievērošana

Ja spēlētāju grupa atkārtoti neievēro spēles tempu - iepriekš minētā procedūra tiek piemērota katrā no gadījumiem. Spēles tempa neievērošanas gadījumā, iepriekš piešķirtie brīdinājumi un sodi ir spēkā līdz raunda izspēlei. Spēlētājam netiek piešķirts sods bez iepriekšēja brīdinājuma. 

10. REZULTĀTU KARTĪTE

Rezultātu kartīte tiek uzskatīta par oficiāli nodotu sacensību Komitejai, kad spēlētājs ir devies prom no rezultātu reģistrācijas vietas.

11. SACENSĪBU REZULTĀTI

Brīdī, kad ir apbalvots sacensību uzvarētājs, sacensību rezultāti tiek atzīti par oficiāli paziņotiem un sacensības ir slēgtas.

12. DOPINGA KONTROLE

Dopinga kontrolei var tikt pakļauts jebkurš sacensību dalībnieks pēc dopinga kontroliera izvēles.

Dopinga kontroles procedūra notiek atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksā noteiktajām prasībām.

Sacensību Komiteja, pārkāpuma gadījumā, informē LGF, kas izskata pārkāpuma apstākļus un pieņem lēmumu par sankcijām.

13. APBALVOŠANA

Labāko trīs vietu ieguvēji katrā ieskaitē (ieskaitot neizšķirtus) saņem piemiņas balvas.

14. ATRUNA

Spēlētājs piekrīt un atbrīvo LGF un tās pārstāvjus, kā arī sacensību Komiteju no atbildības un/vai apsūdzībām par slimībām, traumām un bojājumiem, kas radušies tiešā vai netiešā noteikumu pārkāpšanas gadījumā.

Ar šo, spēlētājs, izsaka piekrišanu, savu datu apstrādei sacensību laikā un pēc tām, t.i., jebkāda veida videomateriālu vai fotogrāfiju uzņemšanai, un šī materiāla izmantošanai publicitātes vajadzībām.

 

Pēdējās izmaiņas , 19.07.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē