Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmais piegājiens Otepē

Aizvadītā nedēļa bija zīmīga arī ar aizvadītu pirmo Baltijas senioru kausa izcīņu, kas ar Latvijas golferu dalību divas dienas risinājās Otepes laukumā, Igaunijā. Komandas kapteinis Ivars Grunte, atskatoties uz turnīru, uzteica pozitīvo gaisotni sacensībās, kā arī iezīmēja attīstībai svarīgus aspektus, lai Baltijas senioru pasākums iesakņotos kalendārā.

Ar turnīra sponsoru atbalstu Otepē senioru sacensību saviesīgā daļa tika sarīkota solīdā līmenī, un turnīrs pulcēja gandrīz simt dalībnieku. Protams, lielākā daļa bija igauņi, līdz ar to itin loģiski mājinieki kļuva arī par kausa ieguvējiem, jo kopvērtējumā skaitīja pa pieciem labākajiem senioriem kungiem un dāmām, kā arī pa trim kungiem un dāmām veterānu grupās.

Pilnu komandu spēja nokomplektēt tikai Latvija un Igaunija, turklāt komandas ieskaitē iekļaujamo veterānu skaits pat tika samazināts. Tās nebija vienīgās izmaiņas reglamentā, un tieši skaidra nolikuma trūkums radījis turnīrā lielākās neskaidrības. Noslēgumā kā uzvarētāji tika sveikti igauņi, bet komandu ieskaites rezultāti, kā arī starprezultāti pēc pirmās dienas tā arī palika nezināmi.

Vieglāk saprotama notikumu gaita bija individuālajā vērtējumā četrās ieskaites grupās. No Latvijas golferiem labāko rezultātu sasniedza otro vietu senioru kungu grupā ieguvušais Māris Gulāns. Seniorēm trešā bija Aija Jurģele, bet veterānēm piecinieku noslēdza Sandra Opite.

Lielākais mākonītis Baltijas golfa zilajās debesīs ir koordinācijas trūkums triju Baltijas valstu golfa kalendāros, atzina Grunrte. Piemēram, pagājušajā nedēļas nogalē risinājās arī Latvijas midamatieru čempionāts un Lietuvas amatieru "Open", un ne viens vien spēlētājs būtu labprāt piedalījies visos trijos turnīros, ja vien tie būtu katrs savā nedēļā. Lai cik nepateicīgs darbs nacionālajām federācijām būtu kalendāru saskaņošana, jo katrā valstī ir savi plāni un intereses, tomēr ir vērts pacensties laicīgi saskaņot nākamās sezonas plānus.

Tieši no harmoniska kalendāra lielā mērā ir atkarīga arī Baltijas senioru kausa izcīņas nākotne, nešaubās Grunte. Ja reģionālais senioru turnīrs kādā nedēļas nogalē būs vienīgais, kas pretendēs uz kaimiņvalstu spēlētāju piesaistīšanu, tad tā nākotne var izveidoties cerīga. Ja arī turpmāk vienlaicīgi katrā valstī notiks prestiži mači, senioru Baltijas kausa jauda var izrādīties nepietiekama.

Rīkotāju plāni paredz, ka arī nākamgad Baltijas senioru kausa izcīņa notiks Otepē, bet turpmāk turnīrs varētu notikt gan citu Baltijas valstu, gan Somijas laukumos.

Baltijas senioru kausa REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 12.07.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē