Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiādē nopietni konkurenti

Nedēļas nogalē „Avotu” laukumā pie Valmieras risināsies Latvijas IV Olimpiādes sacensības golfā, kas pulcēs spēcīgus dalībniekus gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Golfs Latvijas Olimpiādes programmā ir iekļauts otro reizi, un izaicinājumam pārstāvēt savus novadus un pilsētas atsaucās 52 spēlētāji.

Startam ir pieteikušies 42 vīrieši un 10 sievietes, kam cīņā par uzvaru no piektdienas līdz svētdienai paredzēts izspēlēt trīs kārtas ik dienu pa 18 bedrītēm. Laureātus noteiks pēc 54 bedrīšu summā sasniegtajiem rezultātiem. Dalībnieki pārstāvēs 32 novadus un pilsētas no visiem Latvijas reģioniem.

Gatavību cīnīties par Latvijas Olimpiādes uzvarētāja titulu ir apliecinājuši arī trīs spēlētāji, kuru meistarību raksturo handikaps ar plusa zīmi. Favorītu vidū ir Kārlis Broders (HCP +0,8), Mikus Gavars (HCP +0,3) un Anna Diāna Švanka (HCP +0,8). Konkurence vīriešu ieskaites grupā gan būs īpaši asa, un potenciālajiem favorītiem jārēķinās ar sāncenšu izaicinājumiem.

Švanka pēc atgriešanās mājās no ASV, kur rīdziniece ar sporta stipendiju pirmo gadu mācījās un spēlēja golfu Kempbela universitātes komandas sastāvā, šovasar jau guvusi vairākas nozīmīgas uzvaras, paliekot nepārspēta Igaunijas „Open” un Latvijas amatieru čempionātā. Savukārt Saldus novadu pārstāvošais Broders golfera karjerā Latvijas amatieru čempionātā ir uzvarējis piecas reizes, bet Garkalnes novada sportista Gavara rēķinā ir divi šādi tituli.

Līdz šim vienīgo reizi Latvijas Olimpiādes medaļas golfā izcīnīja 2012.gadā, kad uzvarēja Roberts Vanags (Carnikavas novads) un Krista Čače (Vecpiebalgas novads).

Pēdējās izmaiņas , 29.06.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē