Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

"US Open" ilgās atskaņas

Dustin Johnson jau svētdien "Oakmont Country Club" laukumā kļuva par "US Open" čempionu, bet vēl vairākas dienas pēc viņa pirmā panākuma "Major" turnīros medijos nerimst atskaņas par aizvadītajām sacensībām. Tiesa, organizatoru negribēta iemesla dēļ, jo šoreiz neapmierinātību ar tiesāšanu pauda ne tika golfa dižgari un eksperti, bet arī spēlētāji.

USGA pat publicēja atvainošanos un situācijas skaidrojumu, atzīstot, ka nepieļaujami radīja neskaidrību turnīra pēdējā raunda norisē. Neskaidrības un to risināšana neliedza Johnson izcīnīt uzvaru, tomēr par situāciju neviens nebija laimīgs.

Diskutablā situācija radās uz 5.bedrītes grīna, kur izkustējās Johnson bumbiņa, un nebija skaidrs, vai to izraisīja pats spēlētājs, vai kādi citi apstākļi. Informējot par bumbiņas izkustēšanos tiesnešu korpusa pārstāvi, Johnson paskaidroja, ka nepieskārās bumbiņai un nenolaida puteri uz grīna virsmas sitienam. Saņēmis atzinumu, ka sods nepienākas, Johnson pabeidza bedrītes izspēli.

Taču vairāk nekā stundu vēlāk Johnson tika uzrunāts uz 12.bedrītes tee. Golferim paskaidroja, ka, iespējams, viņš raunda beigās pēc situācijas 5.bedrītē izskatīšanas saņems viena sitiena sodu. Par šādu iespējamību tika apziņoti arī pārējie spēlētāji laukumā.

Publicētajā paskaidrojumā USGA atvainojās par turnīra gaitā rezultātu tabulā radīto neskaidrību, kam bija pakļauti gan spēlētāji, gan skatītāji.

Pēc raunda beigām Johnson saņēma viena sitiena sodu, bet tas neizmainīja lietu kārtību rezultātu tabulas galvgalī. Finišējis ar četru sitienu pārsvaru pār tuvākajem konkurentiem, Johnson pēc saņemta soda arvien palika pirmais, tikai ar trīs sitienu pārsvaru.

Pašu soda piešķiršanu tiesneši gan atzina par pamatotu, jo uzskatīja, ka bumbiņas izkustēšanos drīzāk izraisīja Johnson rīcība, nevis kas cits. USGA atzina, ka Noteikuma 18-2 pielietošanā ir zināma nosacītības piedeva, jo pat videoieraksta skatīšanās nesniedz pietiekamu pamatu pilnīgi drošiem apgalvojumiem, lai noteiktu, kas izraisa bumbiņas izkustēšanos.

Savā paskaidrojumā USGA uzsvēra nepieciešamību lēmuma pieņemšanai noskatīties video, kas iespējams tikai pēc raunda beigām, pieaicinot arī pašu spēlētāju. USGA palika pie sava, apgalvojot, ka Johnson izkustināja bumbiņu, pieskaroties tai blakus grīna virsmai ar puteri. Tajā pašā laikā USGA atzina, ka ne visi šim viedoklim piekritīs.

Pēdējās izmaiņas , 21.06.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē